שרדונה ESSENCE

צבע היין צהבהב עדין וצלול , ליין בוקה עשיר המלווה בארומות של פרי אפרסק ומשמש, בשילוב עם פופקורן חמאה ועץ אלון אלגנטי של וניל וקרמל בנגיעות של שקדים ודבש. בפה היין פירותי,מאוזן ,בעל חמיצות עדינה וגוף בינוני עם סיומת עגולה , מהנה וארוכה

נתוני היין

יין לבן יבש, עשוי מ- 100% ענבי מזן שרדונה, בציר 2023, היין גדל בשני כרמי איכות האחד בהרי יהודה והשני במורדות יהודה.

תהליך ייצור היין

בציר הענבים מכל כרם נעשה באופטימום ההבשלה של הענבים.
מכל כרם הענבים הגיעו ליקב לאחר בציר ידני והוכנסו למכולת קירור. בבוקר שלאחריו הוכנסו הענבים, לאחר תהליך מיון, לסחיטה עדינה ומהירה על מנת לקבל תירוש ענבים לבן איכותי.
הסחיטה נעשתה בפרס פנאומטי אינרטי עם מעטה של גז חנקן - לצורך שמירה על מגוון הארומות של הענב .
המיץ שנסחט הועבר למיכל נירוסטה בו בוצעה הפרדה בין המשקעים למיץ באמצעות טכנולוגיה הקרויה הרחפה - FLOTATION . בטכניקה זו מרחפים את המשקעים לחלקו העליון של המיכל באמצעות פעפוע של גז חנקן ,המאפשר להעביר את המיץ הנקי – המצוי מתחת למשקעים למיכל התסיסה.
לאחר יומיים תסיסה במיכל נירוסטה מקורר, הועבר היין הלבן התוסס לחביות עץ אלון צרפתיות חדשות להמשך התסיסה האלכוהולית עד תומה, ולהתבגרות בחביות אלו.
תהליך זה נעשה לכל כרם בנפרד.
לאחר סיום התסיסות הכוהלית , היין התבגר על שמריו בשיטת ה- "sur lie" למשך כ- 8 חודשים.
במהלך חמשת החודשים הראשוניים היין עבר אחת לשבוע, ערבוב של משקעיו בתהליך ה- battonage.

לקראת הבקבוק הוחלט על הבלנד הסופי של שני הכרמים.
לאחר הבקבוק, היין התבגר בבקבוק לפני שיווקו לשוק.

נתוני הבציר

  • בריקס: 25.2
  • חומצה [ג/ל]: 5.8
  • pH: 3.41

אנליזה

  • סוכר[ג/ל]: יבש
  • כהל [ב-%]: 14
  • חומצה [ג/ל]: 5.6
  • pH: 3.44
  • לשתייה החל מ: הוצאתו לשוק