הכניסה מגיל 18 ומעלה

פינו גרי ESSENCE

צבע היין זהוב אפרפר עדין וצלול. ליין בוקה עשיר המלווה במינרליות מורכבת ונגיעה פירותית. היין בעל גוף בינוני, מהנה, עשיר ומורכב עם חמיצות רעננה וסיומת עגולה ומהנה.

נתוני היין

יין לבן יבש, 100% ענבי פינו גרי, בציר 2019, ענבי הפינו גרי הגיעו מכרם "כתף המוכתר" הנטוע ברום הרי יהודה בגובה של 900 מטר מעל גובה פני הים . איכות הענבים הינה תוצאה של התאמת זן זה למיקומו המיוחד של הכרם ותנאי האקלים הקרירים במיוחד בשעות הלילה ובשעות הבקר הראשונות. כרם זה עבר מספר סבבים של דילול אשכולות על מנת להגיע לענבים העשירים במיוחד בריכוז טעמים וארומות.

תהליך ייצור היין

הענבים הגיעו ליקב בשעות הבוקר לאחר בציר ידני . הדולבים עם הענבים נפרקו למרסק מפריד עדין וייחודי ונכנסו מיד לסחיטה עדינה ומהירה על מנת לקבל תירוש ענבים לבן ואיכותי.
יש לציין כי הסחיטה והמשך הטיפול בכל השלבים של עשיית היין נעשתה באווירה – אנאירובית – ללא חשיפה לחמצן . חשיפה לחמצן המצוי באוויר עלולה לפגוע באיכות היין עקב תהליכי חימצון של טעמים וארומות. השימוש במעטה חנקן שמר על איכות היין בכל השלבים.
המיץ שנסחט הועבר למיכל נירוסטה בו בוצעה הפרדה בין המשקעים למיץ באמצעות טכנולוגיה הקרוייה הרחפה - FLOTATION . בטכניקה זו מרחיפים את המשקעים לחלקו העליון של המיכל באמצעות פעפוע של גז חנקן והמאפשר להעביר את המיץ הנקי – המצוי מתחת למשקעים למיכל התסיסה.
התסיסה האלכוהולית של המיץ הנקי ערכה כ-24 ימים בטמפרטורה של 13 מעלות. תסיסה בטמפרטורה זו נבחרה בכדי לייצר יין עדין ולשמר את ארומות הענבים.
היין לא עבר תסיסה מאלולאקטית כדי לשמור על רעננותו ופריכותו.
בסיום התסיסה, היין התיישן על שמריו בשיטת ה- "sur lie" למשך כ- 4 חודשים.

נתוני הבציר

  • בריקס: 22.1
  • חומצה [ג/ל]: 6.2
  • pH: 3.35

אנליזה

  • סוכר[ג/ל]: יבש
  • כהל [ב-%]: 12.3
  • חומצה [ג/ל]: 6.5
  • pH: 3.4
  • לשתיה החל מ: הוצאתו לשוק
פינו גרי, יין לבן יבש, סדרת אסנס, בציר 2019