רגע לפני שאנחנו מתחילים
לחגוג יחד מסורות חדשות,
בואו נוודא שאתם בגיל המתאים

שרדונה ESSENCE

יין לבן מורכב ועסיסי אשר מאופיין בצבע זהוב צלול ונקי, ממנו עולה ארומת פרי מפתה.

נתוני היין

יין לבן יבש, 100% ענבי שרדונה, בציר 2019, ענבי השרדונה הגיעו מכרם הנטוע ברום הרי יהודה בגובה של 900 מטר מעל גובה פני הים. איכות הענבים הייחודית, הינה תוצאה של מיקומו המיוחד של הכרם ותנאי האקלים הקרירים במיוחד בשעות הלילה ובשעות הבקר המוקדמות התורמות לאיכות הענבים. כרם זה עבר מספר סבבים של דילול אשכולות על מנת להגיע לענבים העשירים במיוחד באפיונו הזני בטעמים ובארומות.

תהליך ייצור היין

הענבים הגיעו ליקב בשעות הבוקר המוקדמות לאחר בציר ידני ונכנסו מיד לסחיטה עדינה ומהירה על מנת לקבל תירוש ענבים לבן איכותי. הסחיטה נעשתה בפרס פנאומטי אינרטי עם מעטה של גז חנקן - לצורך שמירה על מגוון הארומות של הענב .
המיץ שנסחט הועבר למיכל נירוסטה בו בוצעה הפרדה בין המשקעים למיץ באמצעות טכנולוגיה הקרוייה הרחפה - FLOTATION. בטכניקה זו מרחיפים את המשקעים לחלקו העליון של המיכל באמצעות פעפוע של גז חנקן ,המאפשר להעביר את המיץ הנקי – המצוי מתחת למשקעים למיכל התסיסה.
לאחר יומיים תסיסה במיכל נירוסטה מקורר, הועבר היין הלבן התוסס לחביות עץ אלון צרפתיות חדשות ובנות שנה אחת להמשך התסיסה האלכוהולית עד תומה, ולהתבגרות בחביות אלו.
כאמור, לאחר סיום התסיסה הכוהלית, היין התבגר על שמריו בשיטת ה- "sur lie" למשך כ- 7 חודשים. במהלך ששת החודשים הראשוניים היין עבר אחת לשבוע, ערבוב של משקעיו בתהליך ה- battonage.
לאחר הבקבוק, היין התבגר בבקבוק לפני שיווקו לשוק

נתוני הבציר

  • בריקס: 24.2
  • חומצה [ג/ל]: 6.35
  • pH: 3.55

אנליזה

  • סוכר[ג/ל]: יבש
  • כהל [ב-%]: 13.6
  • חומצה [ג/ל]: 6.6
  • pH: 3.51
  • לשתייה החל מ: הוצאתו לשוק