PROVIDENCE

יין המתאפיין בצבעו העמוק והמלא, באף – ארומות פרי שחור ובשל יחד עם פרי אדום, בתוספת טאץ' של שוקולד מריר, אספרסו וטבק, כשהכול משתלב בהרמוניה עם טעמי חבית האלון. בפה – גוף היין המלא, העוצמתי והמרוכז מחוזק בנוכחות של טנינים רכים ובשלים, והסיומת – ארוכה ועגולה.  

נתוני היין

בציר 2016, 52% קברנה סוביניון 42% פטי וורדו 6% סירה, הזנים גודלו בחלקות נבחרות באזור דישון ועמק קדש שבגליל, המהוות חלק מהתוכנית של כרמי האיכות הנקבעת ביקב לפני כל בציר.

תהליך ייצור היין

הבציר בכל כרם התבצע כאשר הענבים הגיעו להבשלה האופטימלית שלהם. הבציר נעשה באופן מכני בשעות המאוחרות של הלילה, וכל אחד מהזנים הגיע אל היקב בשעת בוקר מוקדמת.
הענבים מזן הפטי ורדו הועברו לתסיסה אלכוהולית ישירות. ענבי הקברנה סוביניון וכן ענבי הסירה עברו, טרם התסיסה, דרך מחליף החום כדי לקררם ל-12 מעלות, ומשם הוכנסו להשריה קרה - cold soaking במשך 3 ימים במיכל נירוסטה מקורר. ה- cold soakingנעשה במטרה להשיג מיצוי של צבע עדין במדיום המימי לפני תהליך התסיסה.
בסיום ה-cold soaking הטמפרטורה הועלתה ל-25 מעלות והתסיסה האלכוהולית החלה. במהלך התסיסה הפעלנו משטרי המטרה עדינים על מנת למצות מהזגים טעמים, ארומות, פנולים וצבע.
עם תום התסיסה הכנסנו את היינות למשך 5 ימים לתהליך השריה על הקליפות - extended maceration על מנת למצות רמת טנינים גבוהה יותר.
בסיום ה-extended maceration כל יין בנפרד עבר סחיטה איטית בלחצים נמוכים אל תוך מיכל נירוסטה, שם עבר תסיסה מאלולאקטית לייצובו ולריכוכו.
עם סיום התסיסה המאלולאקטית הועבר כל יין אל חביות עץ אלון צרפתיות חדשות, בהן החל בתהליכי ההתבגרות שלו שנמשכו 18 חודשים. לאורך תהליך ההתבגרות של היין, כל החביות נטעמו ומתוכן נבחרו האיכותיות ביותר ליצירת הממסך. הרכבת היין הסופי נעשתה תוך מתן משקל יחסי לכל אחד מהכרמים.
החלקות הנבחרות נטועות בדישון ובבקעת קדש באדמות טרה רוסה עמוקות, הנישאות לגובה של 460-350 מטרים מעל פני הים, כאשר כיוון הנטיעה הינו צפון-דרום.
מכיוון שהקרקעות בעלות אחיזת מים, בחרנו בכנות ובמשטרי השקיה מוקפדים כדי לרסן את הצימוח. בכל חלקה בוצעה זמירה קפדנית ולאחר מכן נערך דילול מוקפד של השריגים, ולכן נמנע הצורך בדילולי אשכולות נוספים. האשכולות הינם בעלי מבנה מרווח וגודל גרגרים קטן.
אחד ממאפייני הכרמים שיועדו ליין זה הינו ההבדל המשמעותי בין טמפרטורת יום ממוצעת לבין טמפרטורת לילה קרירה – מה שמאפשר להשיג איכות ענבים ייחודית, שמתבטאת בריכוז הגבוה של הטעמים והארומות.

נתוני הבציר

  • בריקס: 26.1
  • חומציות [ג/ל]: 5.6
  • pH: 3.72

אנליזה

  • סוכר [ג/ל]: יבש
  • כהל [ב-%]: 14.6
  • חומציות [ג/ל]: 6.1
  • pH: 3.78
  • לשתייה החל מ: הוצאתו לשוק אך הוא יתפתח יפה מאוד במהלך השנים הבאות
  • הצעת הגשה: בטמפרטורה של 18 מעלות עם אנטריקוט או פריים ריב