הכניסה מגיל 18 ומעלה

PROVIDENCE

יין בעל צבע עמוק ומלא, באף עולות ארומות של פרי שחור בשל ופרי אדום, נגיעות שוקולד מריר, טבק ואספרסו, המשתלבים עם טעמי חבית האלון. בפה, היין מלא, עוצמתי ומרוכז עם נוכחות של טנינים רכים ובשלים המחזקים את גוף היין, הסיומת שלו ארוכה ועגולה.

נתוני היין

בציר 2016, 52% קברנה סוביניון 42% פטי וורדו 6% סירה, חלקות כרמים נבחרות בדישון ובעמק קדש בגליל העליון חלקות אלו הינן חלק מתוכנית כרמי האיכות של היקב שנקבעת לפני כל בציר, מכני בשעות הלילה המאוחרות. החלקות נטועות על קרקעות טרה רוסה עמוקות בבקעת קדש ובדישון בגבהים של 350-460 מטר מעל פני הים, כיוון הנטיעה צפון-דרום. הקרקעות בעלות תאחיזת מים ועל כן הבחירה בכנות ובמשטרי השקייה מוקפדים היו מפתח בריסון הצימוח. החלקות עברו זמירה קפדנית ובהמשך, דילול שריגים מוקפד ועל כן, לא נדרשו דילולי אשכולות נוספים. האשכולות מתאפיינים במבנה מרווח וגודל גרגר קטן. הכרמים ליין זה מאופיינים בהבדלים משמעותיים בין טמפרטורת יום ממוצעת לטמפרטורת לילה קרירה, המאפשרת הגעה לאיכות ענבים ייחודית אשר באה לביטוי בריכוז גבוה של טעמים וארומות.

תהליך ייצור היין

כל כרם נבצר באופטימום ההבשלה של הענבים וכל זן הגיע ליקב בשעות הבוקר המוקדמות.
לאחר ריסוק עדין הועברו ענבי הקברנה סוביניון וענבי הסירה דרך מחליף חום להורדת הטמפרטורה לכדי 12 מעלות למיכל נירוסטה מקורר למשך שלושה ימים להשריה קרה (cold soaking) לפני תחילת התסיסה האלכוהולית. ענבי הפטי וורדו הועברו ישירות לתסיסה.
מטרת ה- cold soakingהינה מיצוי צבע עדין במדיום המימי (לפני תחילת התסיסה האלכוהולית).
עם סיום ה-cold soaking העלנו את הטמפרטורה והחלה התסיסה האלכוהולית ב-25 מעלות, תוך הפעלת משטרי המטרה שונים ועדינים לצורך מצוי טעמים, פנולים, ארומות וצבע מזגי הענבים.
בסיום התסיסה האלכוהולית היינות עברו השרייה על הקליפות (extended maceration) למשך של כחמישה ימים.
מטרת ה- extended macerationהייתה למצות רמה גבוה יותר של טנינים.
עם סיום ההשריה הקרהextended maceration , סחטנו את הענבים בסחיטה איטית ובלחצים נמוכים למיכל נירוסטה לתסיסה המאלולאקטית על מנת לייצב ולרכך את היין. תהליך זה נעשה לכל יין בנפרד.
לאחר סיום התסיסה המאלולאקטית כל יין החל את תהליכי ההתבגרות בחביות עץ אלון צרפתיות חדשות למשך 18 חודשים.
לאורך התבגרות היין בחביות נטעמו כל החביות ונבחרו האיכותיות ביותר לממסך זה. היין הסופי הורכב כך שניתן משקל יחסי לכל כרם וכרם.

נתוני הבציר

  • בריקס: 26.1
  • חומציות [ג/ל]: 5.6
  • pH: 3.72

אנליזה

  • סוכר [ג/ל]: יבש
  • כהל [ב-%]: 14.6
  • חומציות [ג/ל]: 6.1
  • pH: 3.78
  • לשתייה החל מ: הוצאתו לשוק אך הוא יתפתח יפה מאוד במהלך השנים הבאות
  • הצעת הגשה: בטמפרטורה של 18 מעלות עם אנטריקוט או פריים ריב
יין פרובידנס