הכניסה מגיל 18 ומעלה

הכניסה לאתר מותרת לגילאי 18 ומעלה.

מלבק ESSENCE

יין עמוק עוצמתי וחושני, בעל צבע מרוכז. מאופיין באיזון נהדר בין חמצמצות עדינה לרכות פרי בשל.

נתוני היין

אדום יבש, 100% ענבי מלבק, 2014, כרם המלבק הנמצא בעמק איילון נטוע בתוואי הנחל . הכרם נטוע על כנת SO4 וקלון 595 של זן המלבק. קלון זה הינו ממוצא צרפתי. כנת ה-595 הינה כנה בעלת עוצמת צימוח בינונית הממתנת את עוצמת הצימוח של זן המלבק. שילוב הכנה והרוכב בתנאי האקלים של עמק אילון הינם שילוב המבטיח ענבי איכות. כמו כן, להעצמת האיכות, הכרם עבר מספר דילולי אשכולות על מנת להגיע לענבים איכותיים בעלי ריכוז גבוה של ארומות וטעמים., מכני בשעות הלילה המאוחרות

תהליך ייצור היין

ענבי המלבק הגיעו ליקב בשעות הלילה. לאחר ריסוק עדין הועברו ענבי המלבק למיכל נירוסטה מקורר למשך יומיים להשריה קרה לפני תחילת התסיסה האלכוהולית . עם סיום ה- cold soaking העלנו את הטמפרטורה, הוספו השמרים והחלה התסיסה האלכוהולית בטמפרטורה של 27 מעלות תוך הפעלת משטרי המטרה שונים לצורך מצוי טעמים, ארומות וצבע מזגי הענבים.
בסיום התסיסה האלכוהולית היין עבר השרייה על הקליפות למשך כ-שלושה ימים . עם סיום ההשריה -extended maceration , סחטנו את הענבים בסחיטה איטית ובלחצים נמוכים למיכל נירוסטה לתסיסה המאלולאקטית על מנת לייצב ולרכך את היין.
לאחר סיום התסיסה המאלולאקטית היין החל את תהליכי ההתבגרות בעיקר בחביות עץ אלון צרפתיות חדשות ואחוז נמוך בחביות עץ שנה שנייה למשך 18 חודשים . לאורך התבגרות היין בחביות נטעמו כל החביות והורכב הבלנד הסופי של היין.
לאחר בקבוקו, היין אף המשיך להתבגר בבקבוק למשך כ-10 חודשים נוספים לפני שחרורו לשוק.

נתוני הבציר

  • בריקס: 25.6
  • חומצה [ג/ל]: 5.8
  • 3.55 :pH

אנליזה

  • סוכר[ג/ל]: יבש
  • כהל [ב-%]: 14.5
  • חומצה [ג/ל]: 6.2
  • 3.65 :pH