קברנה סוביניון ESSENCE

יין מרוכז בעל צבע כהה, עשיר בניחוחות פירותיים של פטל, שזיף מתקתק ואוכמניות, ואפוף במעטפת ריחנית של אלון קלוי, קפה, קקאו וטיפת אדמה. המרקם עשיר וכבד, בטעם בולטת נוכחות חזקה של פרי בשל, עם חמיצות נעימה ומתיקות שמלטפת את החך.

נתוני היין

יין אדום יבש, עשוי מ-100% ענבים מזן קברנה סוביניון, בציר 2020, ענבי הקברנה סוביניון נבצרו משלושה כרמים ייחודיים ונבחרים הגדלים בטופוגרפיה ובאקלים הררי. הכרם הראשון ברמת הגולן, השני נמצא ברום הרי אפרים והשלישי ברום הרי יהודה. כרמים אלו מתאפיינים בטופוגרפיה וקרקע שונה.

תהליך ייצור היין

ענבי הקברנה סוביניון נבצרו מכל כרם בנפרד בזמן ההבשלה האופטימאלית של הענבים ובשעות הבוקר המוקדמות הגיעו הענבים ליקב.
לאחר ריסוק עדין הועברו ענבי הקברנה סוביניון למיכל נירוסטה מקורר למשך יומיים להשריה קרה לפני תחילת התסיסה האלכוהולית. עם סיום ה- cold soaking החלה התסיסה האלכוהולית של ענבי הקברנה סוביניון בטמפרטורה של 28 מעלות תוך הפעלת משטרי המטרה שונים לצורך מצוי טעמים, ארומות וצבע מזגי הענבים.
בסיום התסיסה האלכוהולית היין עבר השרייה על הקליפות למשך שישה ימים. עם סיום ההשריה -extended maceration, סחטנו את הענבים בסחיטה איטית ובלחצים נמוכים למיכל נירוסטה לתסיסה המאלולאקטית על מנת לייצב ולרכך את היין.
לאחר סיום התסיסה המאלולאקטית היין החל את תהליכי ההתבגרות בחביות עץ אלון צרפתיות חדשות למשך 18 חודשים. תהליך זה נעשה לכל כרם בנפרד.
לאורך התבגרות היין בחביות נטעמו כל החביות והורכב הבלנד הסופי של היין אשר נתן את המשקל היחסי של כל כרם ביין הסופי. לאחר סיום התבגרות היין בחביות, היין בוקבק ואף המשיך להתבגר בתוך הבקבוק לפני שחרורו לשוק.

נתוני הבציר

  • בריקס: 24.8
  • חומצה [ג/ל]: 5.9
  • pH: 3.71

אנליזה

  • סוכר: יבש
  • כהל [ב-%]: 14.0
  • חומציות [ג/ל]: 6.2
  • pH: 3.74
  • לשתייה החל מ: הוצאתו לשוק, אך התבגרות נוספת רק תיטיב עמו