שנין בלאן ESSENCE
צבע היין קש עדין וצלול. ליין בוקה המלווה בפרי רענן, נגיעות של פרחים לבנים, אגסים ואגוזי לוז. היין בעל גוף בינוני, עם חמיצות רעננה וסיומת ארוכה.
נתוני היין
יין לבן יבש, עשוי מ-100% ענבי שנין בלאן, בציר 2024, ענבי שנין הגיעו מכרם אביעזר בעמק האלה שנמצא באפלסיון מורדות יהודה. סביבת הכרם כוללת גבעות מתונות וביניהן ערוצים ונחלים קטנים. הגפנים נטועות על מדרון קל עם מפנה צפוני. איכות הענבים הינה תוצאה של גידול קפדני יחד עם מיקרו אקלים שתומך בהבשלה מאוזנת. כרם זה עבר מספר סבבים של דילול אשכולות על מנת להגיע לענבים מאוזנים ועשירים במיוחד בריכוז טעמים וארומות.
תהליך ייצור היין
הענבים הגיעו ליקב בשעות הבוקר לאחר בציר ידני . הדולבים עם הענבים נפרקו למפריד עדין וייחודי ונכנסו מיד לסחיטה עדינה ומהירה על מנת לקבל תירוש ענבים לבן ואיכותי.
יש לציין כי הסחיטה והמשך הטיפול בכל השלבים של עשיית היין נעשתה באווירה – אנאירובית – ללא חשיפה לחמצן . חשיפה לחמצן המצוי באוויר עלולה לפגוע באיכות היין עקב תהליכי חימצון של טעמים וארומות. השימוש במעטה חנקן שמר על איכות היין בכל השלבים.
המיץ שנסחט הועבר למיכל נירוסטה בו בוצעה הפרדה בין המשקעים למיץ באמצעות טכנולוגיה הקרויה הרחפה - FLOTATION . בטכניקה זו מרחיפים את המשקעים לחלקו העליון של המיכל באמצעות פעפוע של גז חנקן והמאפשר להעביר את המיץ הנקי – המצוי מתחת למשקעים למיכל התסיסה.
התסיסה האלכוהולית של המיץ הנקי ערכה כחודש ימים בטמפרטורה של 16 מעלות. תסיסה בטמפרטורה זו נבחרה בכדי לייצר יין עדין ולשמר את ארומות הענבים.
היין לא עבר תסיסה מאלולאקטית כדי לשמור על רעננותו ופריכותו.
בסיום התסיסה , חלק מהיין התיישן במיכל נירוסטה וחלק בחביות עץ אלון משומשות. לקראת הבקבוק הוחלט הבלנד הסופי מהמיכל וחביות.
נתוני הבציר
- בריקס: 22.5
- חומצה [ג/ל]: 5.3
- pH: 3.55
אנליזה
- סוכר: יבש
- כהל [ב-%]: 13.3
- חומציות [ג/ל]: 5.9
- pH: 3.21
- לשתייה החל מ: הוצאתו לשוק, אך התבגרות נוספת רק תיטיב עמו
