רוזה ESSENCE

יין רענן ומהנה המתאפיין בצבעו הבהיר במיוחד מהשהות הקצרה במגע עם הזגים,
באף – עושר של ארומות פירותיות, עם נגיעות של תות ושושנים.
בפה – בעל חמיצות מאוזנת, עם גוף תומך, פריכות, ורכות נעימה.

נתוני היין

יין רוזה יבש, 55% גראנש נואר | 5% מורבדרה | 40% ברברה, בציר 2020, הזנים גודלו בחלקות מובחרות באזור עמק אילון. בוצעו מספר דילולי אשכולות במטרה להביא למיקסום האיכויות של כל זן.

תהליך ייצור היין

כל אחד משלושת מרכיבי הממסך נבצרו במועדים שונים עם הגעת כל זן לאופטימום ההבשלה שלו לצורך ייצור יין הרוזה.
הבציר עבור כל הזנים בוצע בשעות הקרירות של הלילה, על מנת שלא לחשוף אותם לטמפרטורות היום הגבוהות. עם הגעת הענבים ליקב, נעשתה הפרדה בינם לבין השידראות, שלאחריה הוכנסו הענבים לתהליך ריסוק עדין בפרס הפנאומטי האינרטי.
בדרך אל הפרס, הענבים המרוסקים נכנסו לקירור במחליף החום וקוררו ל- 12 מעלות. הפרס מגובה בחנקן, וזאת כדי למנוע באופן מוחלט חמצון של הטעמים והארומות המצויים בהם.
השהות של הענבים בפרס הפנאומטי האינרטי הינה קצרה, וזאת במטרה להשיג מיצוי עדין של הצבע והארומה מהזגים.
לאחר סיום תהליך זה החל תהליך סחיטת הענבים בלחץ נמוך ביותר, בצורה איטית ועדינה וללא כל חשיפה לחמצן – זאת במטרה לקבל תירוש ענבים בעל מרקם עשיר ובגוון אדמדם קל.
המיץ הסחוט הועבר אל מיכל נירוסטה לצורך הפרדה בין המשקעים לבין המיץ בטכנולוגיית הרחפה - FLOTATION . מדובר בשיטה בה מרחיפים את כל המשקעים אל החלק העליון של מיכל הנירוסטה תוך שימוש בפעפוע גז חנקן. כך מתאפשר להעביר אל מיכל התסיסה את המיץ הנקי שמצוי מתחת למשקעים שהורחפו.
המיץ הנקי שהה במיכל התסיסה במשך כ-26 ימים בטמפרטורה של 13 מעלות ועבר תסיסה אלכוהולית. הבחירה בטמפרטורת תסיסה זו נעשתה על מנת לייצר יין עדין תוך שימור הארומות של הענבים.
על מנת לשמור על הרעננות והפריכות של היין, הוא לא עבר תסיסה מאלולאקטית. בסיום תהליך התסיסה ולאחר ייצוב היין, צוות הטועמים של היקב התכנס לבניית היחס הסופי של שלושת הזנים המרכיבים את היין.
בסיום התהליך התקבל יין רוזה ESSENCEהמתאפיין בצבעו הבהיר במיוחד. באף הוא בעל נגיעות חוף ים ואגס, בפה הוא נטעם כבעל חמיצות מאוזנת, עם גוף תומך, פריכות, רעננות ורכות נעימה.

נתוני הבציר

  • בריקס: 20.8
  • חומצה [ג/ל]: 6.1
  • pH: 3.3

אנליזה

  • סוכר: יבש
  • כהל [ב-%]: 11.7%
  • pH: 3.35
  • חומציות: 6.5
  • לשתייה החל מ: הוצאתו לשוק