רגע לפני שאנחנו מתחילים
לחגוג יחד מסורות חדשות,
בואו נוודא שאתם בגיל המתאים

רוזה ESSENCE

רגע לפני שהאורחים דופקים בדלת, קחו נשימה ותירגעו עם מסורת חדשה:
כוסית רוזה מסדרת אסנס שמתאימה בדיוק
לרגעים היפים האלה של השקט שלפני.
לחייכם. לחיי מסורות חדשות.

נתוני היין

רוזה יבש, 55% גראנש נואר | 5% מורבדרה | 40% ברברה, בציר 2020, חלקות מובחרות בעמק אילון אשר עברו מספר דילולי אשכולות על מנת למקסם את האיכויות של כל זן.

תהליך ייצור היין

ענבי הגראנש נואר, הברברה והמורוודרה נבצרו במועדים שונים עם הגעת כל זן להבשלה האופטימלית ליין הרוזה.
בציר הענבים לכל זן נעשה בשעות קרירות כדי לא לחשוף את הענבים הנבצרים לטמפרטורות גבוהות. עם הגעת הענבים ליקב בוצעה הפרדה בין הענבים לבין השידראות והענבים נכנסו לריסוק עדין.
הענבים המרוסקים עברו קירור במחליף החום ל-12 מעלות, בדרכם לפרס הפניאומאטי האינרטי – המגובה בחנקן, על מנת למנוע לחלוטין חימצון של טעמים וארומות המצויים בענבים.
הענבים שהו בפרס הפנאומטי האינרטי זמן קצר על מנת למצות ארומה וצבע עדין מהזגים.
עם סיום ההשריה באווירת החנקן, הענבים נסחטו בלחץ נמוך ביותר, בסחיטה עדינה ואיטית וללא חשיפה לחמצן על מנת לקבל תירוש ענבים עשיר בגוון אדמדם.
המיץ שנסחט הועבר למיכל נירוסטה בו בוצעה הפרדה בין המשקעים למיץ באמצעות טכנולוגיה הקרוייה הרחפה - FLOTATION. בטכניקה זו מרחיפים את המשקעים לחלקו העליון של המיכל באמצעות פעפוע של גז חנקן המאפשר להעביר את המיץ הנקי – המצוי מתחת למשקעים למיכל התסיסה.
התסיסה האלכוהולית של המיץ הנקי ערכה כ-26 ימים בטמפרטורה של 13 מעלות. תסיסה בטמפרטורה זו נבחרה בכדי לייצר יין עדין ולשמר את ארומות הענבים.
היין לא עבר תסיסה מאלולאקטית כדי לשמור על רעננותו ופריכותו. לאחר ייצובו של היין פאנל הטועמים של היקב בנה את היחס הסופי של הזנים המרכיבים את היין.
היין מתאפיין בצבע בהיר מאוד, האף בעל נגיעות של חוף ים ופרי אגס. בפה היין בעל חמיצות מאוזנת, גוף תומך, פריך ורענן ובעל רכות נעימה.

נתוני הבציר

  • בריקס: 20.8
  • חומצה [ג/ל]: 6.1
  • pH: 3.3

אנליזה

  • סוכר: יבש
  • כהל [ב-%]: 11.7%
  • pH: 3.35
  • חומציות: 6.5
  • לשתייה החל מ: הוצאתו לשוק