רוזה VISION

היין בעל גוון וורדרד מושך. ארומות אופייניות של הגוורצטרמינר עם דגש על טרופיות. סיומת מרעננת מלווה בחמיצות מהנה.

נתוני היין

רוזה יבש, גוורצטרמינר ומעט מלבק , בציר 2023, מצפה רמון

תהליך ייצור היין

בציר הענבים לכל זן נעשה באופן מכאני בשעות הלילה כדי לא לחשוף את הענבים הנבצרים לטמפרטורות גבוהות.
ענבי הגוורצטרמינר והמלבק הגיעו ליקב בשעות הבוקר המוקדמות לאחר בציר מכני באותו ליל בציר. עם הגעת ענבי שני הזנים ליקב בוצעה הפרדה בין הענבים לבין השיזרות והענבים נכנסו לריסוק עדין.
הענבים המרוסקים עברו קירור במחליף החום ל-12 מעלות, בדרכם לפרס הפניאומאטי האינרטי – המגובה בחנקן, על מנת למנוע לחלוטין חימצון של טעמים וארומות המצויים בענבים.
ענבי שני הזנים שהו יחדיו בפרס הפנאומטי האינרטי זמן קצר על מנת למצות ארומה וצבע עדין מהזגים.
עם סיום ההשריה הענבים נסחטו בלחץ נמוך ביותר, בסחיטה עדינה ואיטית וללא חשיפה לחמצן על מנת לקבל תירוש ענבים עשיר בגוון אדמדם קל.
המיץ שנסחט הועבר למיכל נירוסטה בו בוצעה הפרדה בין המשקעים למיץ באמצעות טכנולוגיה הקרוייה הרחפה - FLOTATION. בטכניקה זו מרחיפים את המשקעים לחלקו העליון של המיכל באמצעות פעפוע של גז חנקן והמאפשר להעביר את המיץ הנקי – המצוי מתחת למשקעים למיכל התסיסה.
התסיסה האלכוהולית ערכה כ-18 ימים בטמפרטורה של 13 מעלות. תסיסה בטמפרטורה זו נבחרה בכדי לייצר יין עדין ולשמר את ארומות הענבים.
לאחר שהיין הגיע לאיזון האופטימאלי עצרנו את תהליך התסיסה על ידי קירור היין ל-0 מעלות והחזקתו בטמפרטורה נמוכה זו. לאחר תמותת ושקיעת השמרים על קרקעית המיכל היין עבר מספר שפיות וסינון.
היין לא עבר תסיסה מאלולאקטית כדי לשמור על רעננותו ופריכותו.

נתוני הבציר

  • בריקס: 20.7
  • חומצה [ג/ל]: 5.7
  • pH: 3.24

אנליזה

  • סוכר: 12
  • כהל [ב-%]: 11.5
  • pH: 3.42
  • חומציות [ג/ל]: 6.1
  • לשתיה החל מ: מהוצאתו לשוק