סנג'ובזה IMPRESSION

תבשילים של חורף יכולים לקחת זמן,
והניחוחות שעולים בזמן הבישול יכולים להעלות תחושת רעב.
אז אם אתם מהמנשנשים,
מומלץ ללוות את הטעימות עם כוס סנז'ובז'ה מצוין.

נתוני היין

יין אדום יבש, עשוי מ-100% ענבים מזן סנג'ובזה, בציר 2020, הענבים גדלו בכרם בעמק איילון

תהליך ייצור היין

ענבי הסנג'ובזה נבצרו באופן מכני והגיעו אל היקב בשעות הבוקר.
לאחר שביצענו הפרדה של השדרות וריסוק עדין, הועבר התירוש עם הקליפות והחרצנים אל מיכל נירוסטה, בו החל בתהליך התסיסה האלכוהולית שלו, שנמשך 7 ימים. התסיסה בוצעה בטמפרטורת 24 מעלות ובמהלכה הפעלנו משטרי המטרה שונים, וזאת כדי להביא למיצוי של הצבע, הריחות והטעמים המאפיינים את הזן.
בסיומה של התסיסה האלכוהולית, נסחטו בסחיטה עדינה בפרס פניאומאטי. לאחר סחיטתם, הועברו אל מיכל נירוסטה מבודד, שם החלה תסיסה מאלולאקטית טבעית, אשר נועדה לייצב את היין ולרכך אותו.
בסיומה של התסיסה המאלולאקטית, העברנו את היין אל חביות עץ אלון צרפתיות ואמריקאיות, בהן הוא עבר את תהליכי ההתבגרות שלו במהלך כ-6 חודשים.
היין טוב לשתייה החל מהוצאתו לשוק.

נתוני הבציר

  • בריקס: 23.1
  • חומציות [ג/ל]: 5.6
  • pH: 3.65

אנליזה

  • סוכר [ג/ל]: יבש
  • כהל [ב-%]: 12.6
  • חומציות [ג/ל]: 5.9
  • pH: 3.64
  • לשתייה החל מ: הוצאתו לשוק