קברנה פרנק LEGACY
צבע היין אדום עמוק ומלא. האף של היין מתאפיין בפרות אדומים ומעט פירות יער שחורים רעננים, ומנעד ארומות המאוד אופייניות לזן עם נגיעות ירקרקות הנעטפות עם קקאו ותיבול עץ אלון אלגנטי. בפה היין עגול ובעל מבנה גוף בינוני עם טעמים ארוכים ומתובלים.
נתוני היין
יין אדום יבש, 100% ענבי קברנה פרנק, בציר 2020, הבציר נעשה משני כרמים ייחודיים, האחד שוכן ברום הרי אפרים, והשני ברום הרי יהודה. שני הכרמים בעלי מאפיינים דומים: הגובה רב, תנאי האקלים הרריים, עוצמת הצימוח מתונה, ויש הבדל משמעותי בין טמפרטורת היום הממוצעת לבין טמפרטורת הלילה הקרירה, אשר תורמת לאיכות הייחודית של הענבים. איכות זו באה לידי ביטוי בריכוז הגבוה של טעמים וארומות, בטמפרטורה של 18 מעלות עם חזה מולארד או גבינות שמנות
תהליך ייצור היין
ענבי הקברנה פרנק נבצרו בבציר מוקפד והגיעו ליקב לפנות בוקר.
לאחר ריסוק עדין הועברו ענבי הקברנה פרנק למיכל נירוסטה מקורר למשך יומיים להשריה קרה לפני תחילת התסיסה האלכוהולית. עם סיום ה- cold soaking החלה התסיסה האלכוהולית הטבעית של ענבי הקברנה פרנק - על ידי השמרים החיים באופן טבעי על גבי הענבים בכרם ובסביבת היקב - בטמפרטורה של 28 מעלות תוך הפעלת משטרי המטרה שונים לצורך מצוי טעמים, ארומות וצבע מזגי הענבים.
בסיום התסיסה האלכוהולית היין עבר השרייה על הקליפות למשך שלושה ימים. עם סיום ההשריה- extended maceration, סחטנו את הענבים בסחיטה איטית ובלחצים נמוכים למיכל נירוסטה לתסיסה המאלולאקטית על מנת לייצב ולרכך את היין.
לאחר סיום התסיסה המאלולאקטית היין החל את תהליכי ההתבגרות בחביות עץ אלון צרפתיות חדשות ומיעוטן שנה שניה למשך 18 חודשים.
לאחר סיום התבגרות היין בחביות, היין בוקבק ואף המשיך להתבגר לפני שחרורו לשוק.
נתוני הבציר
- בריקס: 25.0
- חומציות [ג/ל]: 5.6
- pH: 3.70
אנליזה
- סוכר [ג/ל]: יבש
- כהל [ב-%]: 14.2
- חומציות [ג/ל]: 5.8
- pH: 3.77
- לשתייה החל מ: הוצאתו לשוק, אך התבגרות נוספת רק תיטיב עמו