רגע לפני שאנחנו מתחילים
לחגוג יחד מסורות חדשות,
בואו נוודא שאתם בגיל המתאים

פטי ורדו LEGACY

יין הרמוני בעל ריכוז טעמים, מתבלט בצבע עמוק, ניחוחו עתיר בארומת הפרי, שזיף שחור ומתלכד ברכות בטעמי העץ. מרקמו כמעט לעיס וטעמו נשאר זמן רב לאחר הלגימה.

נתוני היין

יין אדום יבש, 100% ענבי פטי ורדו, בציר 2016, ענבי הפטיט ורדו נבצרו משני כרמים ייחודיים. הכרם הראשון נמצא בעמק איילון והכרם השני בהרי יהודה, כרמים אלו מתאפיינים בטופוגרפיה שונה. הכרם בעמק איילון גדל על קרקע גירית ומתאפיין בהבשלה איטית ובאיזון בעוצמת הצימוח והכרם בהרי יהודה נטוע על גבי כנה מתונה ונהנה ממיקרו אקלים ייחודי ואופטימאלי להעצמת איכות הענבים ביצענו בכרמים הללו דילול אשכולות לרמת יבול נמוכה , בזכות פעולה זו קיבלנו ענבים בעלי גוון שחור ובעלי ריכוז גבוה של טעמים וארומות

תהליך ייצור היין

ענבי הפטיט ורדו הגיעו ליקב באמצע הלילה בטמפרטורה קרה. ומכל חלקה בנפרד. הענבים נבצרו בבציר מכני בשעות הלילה.
לאחר ריסוק עדין הועברו ענבי הפטיט ורדו למיכל נירוסטה מקורר למשך יום להשריה קרה לפני תחילת התסיסה האלכוהולית . עם סיום ה- cold soaking העלנו את הטמפרטורה והחלה התסיסה האלכוהולית טבעית בטמפרטורה של 25 מעלות תוך הפעלת משטרי המטרה שונים לצורך מצוי טעמים, ארומות וצבע מזגי הענבים.
בסיום התסיסה האלכוהולית היין עבר השרייה על הקליפות למשך יומיים. עם סיום ההשריה , סחטנו את הענבים בסחיטה איטית ובלחצים נמוכים למיכל נירוסטה לתסיסה המאלולאקטית על מנת לייצב ולרכך את היין.
לאחר סיום התסיסה המאלולאקטית היין החל את תהליכי ההתבגרות בחביות עץ אלון צרפתיות חדשות למשך 18 חודשים . לאחר בקבוקו היין אף המשיך להתבגר בבקבוק למשך כ-6 חודשים נוספים לפני שחרורו לשוק.

נתוני הבציר

  • בריקס: 25.9
  • חומציות [ג/ל]: 5.7
  • pH: 3.55

אנליזה

  • סוכר [ג/ל]: יבש
  • כהל [ב-%]: 14.5
  • חומציות [ג/ל]: 6.3
  • pH: 3.75
  • לשתייה החל מ: הוצאתו לשוק אך הוא יתפתח יפה מאוד במהלך השנים הקרובות