סוביניון בלאן 2023
INSPIRE ART

נתוני היין

לבן יבש, 100% ענבי סוביניון בלאן, בציר 2023, ענבי הסוביניון בלאן הגיעו מכרם ייחודי באזור הגליל התחתון.

תהליך ייצור היין

עם הגעת הענבים ליקב , לאחר בציר ידני הענבים נכנסו למכולת קירור על מנת לצננם ולמחרת נכנסו לסחיטה עדינה ומהירה על מנת לקבל תירוש ענבים לבן ואיכותי.
הסחיטה נעשתה בפרס פנאומטי אינרטי במטרה להגן על איכות הארומות והטעמים של הפרי.
המיץ שנסחט הועבר למיכל נירוסטה בו בוצעה הפרדה בין המשקעים למיץ באמצעות טכנולוגיה הקרויה הרחפה - FLOTATION . בטכניקה זו מרחיפים את המשקעים לחלקו העליון של המיכל באמצעות פעפוע של גז חנקן ,המאפשר להעביר את המיץ הנקי – המצוי מתחת למשקעים למיכל התסיסה.
היין תסס בטמפרטורה קרירה של כ-16 מעלות על מנת לשמר ארומות רעננות וחדות המאופיינות לזן. לאחר סיום התסיסה האלכוהולית היין שהה על המשקעים (LEES) במכלים שונים הכוללים : פודרים (בני 3-4 שנים) של עץ אלון [בגודל 5000 ליטר], חביות עץ אלון בשימוש שלישי וכן מכלי נירוסטה.
לאחר כ-6 חודשים הבלנד הסופי נבנה ובוקבק.

תיאור היין : גוון היין קש ירקרק בהיר, ליין בוקה של פרי טרופי מאופק, עשבוניות בוקר רעננה ודומיננטית המאפיינת את הזן עם לווי נגיעות ארומטיות של פרי הדר .
בפה, אופייניות הארומה העשבונית ממשיכה גם בטעם. היין חד ופריך בעל חמיצות רעננה וגוף בינוני עם סיומת מהנה וארוכה.

ענבי הסוביניון בלאן הגיעו מכרם ייחודי באזור הגליל התחתון.
כרם זה ניטע בשנת 2006, בגליל התחתון המזרחי, אזור המאופיין במשטחי בזלת נטויים דרומה. ולמרגלות מושב שרונה. הכרם נטוע בקרקעות עמוקות, חרסיתיות ועשירות (גרומוסול), בעלות אבניות נמוכה, קרקע זו התפתחה על מסלע וולקני, בזלתי.
הטמפרטורה הממוצעת בחודש הקר ביותר באזור זה הוא 14-15 מעלות צלזיוס, הטמפרטורה הממוצעת בחודש החם ביותר באזור זה היא 26 מעלות צלזיוס וממוצע המשקעים השנתי הוא 500

נתוני הבציר

  • בריקס: 21.1
  • חומצה [ג/ל]: 7
  • pH: 3.34

אנליזה

  • סוכר[ג/ל]: יבש
  • כהל [ב-%]: 12
  • חומצה [ג/ל]: 6
  • pH: 3.18
  • לשתיה החל מ: הוצאתו לשוק