דבוקי 2023 INSPIRE ART

נתוני היין

לבן יבש, 100% ענבי דבוקי, 2023, ענבי הדבוקי נבצרו מכרם ייחודי באזור גבעת ניל"י

תהליך ייצור היין

הענבים הגיעו ליקב בשעות הבוקר המוקדמות לאחר בציר ידני ונכנסו מיד לסחיטה עדינה ומהירה על מנת לקבל תירוש ענבים לבן איכותי.
הסחיטה נעשתה בפרס פנאומטי.
המיץ שנסחט הועבר למיכל נירוסטה בו בוצעה הפרדה בין המשקעים למיץ באמצעות טכנולוגיה הקרויה הרחפה - FLOTATION . בטכניקה זו מרחיפים את המשקעים לחלקו העליון של המיכל באמצעות פעפוע של גז חנקן ,המאפשר להעביר את המיץ הנקי – המצוי מתחת למשקעים למיכל התסיסה.
היין תסס בטמפרטורה קרירה של כ-14 מעלות על מנת לייצר ארומות רעננות וחדות. לאחר סיום התסיסה האלכוהולית היין שהה על המשקעים (LEES) למשך כ-6 חודשים לפני הבקבוק.

תיאור היין : גוון היין הינו קש בהיר המלווה בירקרקות עדינה, ליין בוקה של פרחים, מלון ירוק וארומות נקיות של משמש טרי.
בפה היין חד ופריך בעל חמיצות רעננה וגוף קל עד בינוני עם סיומת מהנה וארוכה.

ענבי הדבוקי נבצרו מכרם ייחודי באזור גבעת ניל"י מגפנים בוגרות. הכרם ממוקם במערב רמות מנשה, סמוך לפארק אלונה ונחל תנינים.
הכרם מגודל כאשר הנוף הוא שמוט ומגן על הפרי מנזקי שמש, בשל גילן ואופי עיצובן החלקות נבצרו באופן ידני.
הכרם ממוקם על אדמות רנדזינה חומה בעלות מרקם בינוני ואבניות גבוהה, קרקע זו התפתחה על מסלע גיר וקירטון רך עם תרכיזי צור היוצרים נוף גבעתי.
הטמפרטורה הממוצעת בחודש הכי קר באזור זה 13 מעלות צלזיוס, הטמפרטורה הממוצעת בחודש הכי חם באזור זה היא 26 מעלות צלזיוס וממוצע המשקעים השנתי הוא 630 מ"מ.

נתוני הבציר

  • בריקס: 19.2
  • חומציות [ג/ל]: 6
  • pH: 3.35

אנליזה

  • סוכר [ג/ל]: יבש
  • כהל [ב-%]: 11.1
  • חומציות [ג/ל]: 6.2
  • pH: 3.03
  • לשתייה החל מ: הוצאתו לשוק