רגע לפני שאנחנו מתחילים
לחגוג יחד מסורות חדשות,
בואו נוודא שאתם בגיל המתאים

רוזה IMPRESSION

יין ורדרד המתאפיין בארומות פירותיות ופרחוניות, עדינות ומהנות.

נתוני היין

רוזה יבש, 40% ענבי גרנאש 60% ענבי ברברה, בציר 2020, מקור הענבים: כרם עמק אילון

תהליך ייצור היין

בציר הענבים לכל זן נעשה באופן מכאני בשעות הלילה כדי לא לחשוף את הענבים הנבצרים לטמפרטורות גבוהות.
ענבי הגראנש והברברה הגיעו ליקב בשעות הבוקר המוקדמות לאחר בציר מכני , כל זן ברמת ההבשלה המיטבית. עם הגעת הענבים ליקב בוצעה הפרדה בין הענבים לבין השידראות והענבים נכנסו לריסוק עדין.
הענבים המרוסקים עברו קירור במחליף החום ל-12 מעלות , בדרכם לפרס הפניאומאטי האינרטי – המגובה בחנקן , על מנת למנוע לחלוטין חימצון של טעמים וארומות המצויים בענבים .
הענבים שהו בפרס הפנאומטי האינרטי זמן קצר על מנת למצות ארומה וצבע עדין מהזגים.
עם סיום ההשריה הענבים נסחטו בלחץ נמוך ביותר ,בסחיטה עדינה ואיטית וללא חשיפה לחמצן על מנת לקבל תירוש ענבים עשיר בגוון אדמדם קל.
המיץ שנסחט הועבר למיכל נירוסטה בו בוצעה הפרדה בין המשקעים למיץ באמצעות טכנולוגיה הקרוייה הרחפה - FLOTATION . בטכניקה זו מרחיפים את המשקעים לחלקו העליון של המיכל באמצעות פעפוע של גז חנקן והמאפשר להעביר את המיץ הנקי – המצוי מתחת למשקעים למיכל התסיסה.
התסיסה האלכוהולית ערכה כ-25 ימים בטמפרטורה של 13 מעלות. תסיסה בטמפרטורה זו נבחרה בכדי לייצר יין עדין ולשמר את ארומות הענבים.
היין לא עבר תסיסה מאלולאקטית כדי לשמור על רעננותו ופריכותו. , לאחר ייצובו של היין פאנל הטועמים של היקב בחר את הבלנד הסופי.

נתוני הבציר

  • בריקס: 21.4
  • חומציות [ג/ל]: 6.1
  • pH: 3.45

אנליזה

  • סוכר [ג/ל]: יבש
  • כהל [ב-%]: 11.8
  • חומציות [ג/ל]: 6.5
  • pH: 3.36
  • לשתייה החל מ: הוצאתו לשוק