מוסקטו אדום MOSCATO

יין בעל צבע אדמדם ומרקם צלול, המתאפיין בארומות פירותיות ומוסקטיות. בפה – נטעם יין עם פריכות ורעננות, בעל גוף קל, עם בועות קטנות ועם סיומת מתוקה ומאוזנת.

נתוני היין

יין אדום מבעבע , מורכב מ- 100% ענבי מוסקט המבורג, בציר 2024, הענבים גדלו בכרם שפלת יהודה.

תהליך ייצור היין

הענבים הגיעו ליקב בשעות הבוקר המוקדמות לאחר בציר מכני ונכנסו להשרייה של מספר שעות בפרס הפנאומטי למיצוי ארומות וצבע מהזגים.. לאחר מכן הענבים עברו סחיטה עדינה ומהירה אל מיכל נירוסטה מקורר ומבודד .
את התירוש האדמדם קיררנו לטמפרטורה של 0 מעלות צלזיוס על מנת למנוע תסיסה של המיץ ולצורך שקיעה של המשקעים המצויים במיץ.
המיץ שהה כ- 36 שעות במיכל הנירוסטה עד לסיום שקיעת המשקעים ולאחר מכן סיננו את המיץ הצלול והנקי למיכל נירוסטה וקיררנו שנית לטמפרטורה של 0 מעלות צלזיוס על מנת למנוע תחילת תסיסה אלכוהולית . המיץ נישמר בטמפרטורה זו לכל זמן אחסונו.
כשלושה שבועות לפני תאריך מילוי היין בבקבוקים החל תהליך מבוקר של תסיסה במיכל לחץ.
העלנו את טמפרטורת המיץ האדמדם והעברנו אותו למיכל לחץ לתחילת התסיסה האלכוהולית. מיכל הלחץ מסוגל לשמר את הגז הטבעי הנוצר במהלך התסיסה האלכוהולית.
תסיסת המיץ ארכה כשישה ימים בטמפרטורה של 20 מעלות עד להגעה לרמת האלכוהול והמתיקות הנדרשת תוך שמירה על בועות הגז הטבעיות.
עצירת התסיסה הטבעית נעשתה על ידי קירור היין ל 0 מעלות צלזיוס וסינון וכך נשמרה רמת המתיקות ובועות הגז הטבעיות של היין.

נתוני הבציר

  • בריקס: 20.4
  • חומצה [ג/ל]: 4.6
  • pH: 4.0

אנליזה

  • סוכר[ג/ל]: 105
  • חומצה [ג/ל]: 6.1
  • pH: 3.35
  • כהל [ב-%]: 5.5
  • לשתייה החל מ: הוצאתו לשוק