מוסקטו לבן MOSCATO

יין צלול ובהיר בעל צבע ירקרק, שעולה ממנו עושר של ארומות פירותיות ומוסקטיות. בפה נטעם יין בעל פריכות ורעננות, גוף קל, בועות קטנות וסיומת מתוקה ומאוזנת.

נתוני היין

יין לבן מבעבע , המורכב מ-100% ענבי מוסקט אלכסנדרוני, בציר 2024, הענבים גדלו בכרם שפלת יהודה.

תהליך ייצור היין

הענבים הגיעו ליקב בשעות הבוקר המוקדמות לאחר בציר מכני ונכנסו מייד לסחיטה עדינה ומהירה אל מיכל נירוסטה מקורר ומבודד . את התירוש הלבן קיררנו לטמפרטורה של 0 מעלות צלזיוס על מנת למנוע תסיסה של המיץ ולצורך שקיעה של המשקעים המצויים במיץ. .
המיץ שהה יום במיכל הנירוסטה עד לסיום שקיעת המשקעים ולאחר מכן סיננו את המיץ הצלול והנקי למיכל נירוסטה וקיררנו שנית לטמפרטורה של 0 מעלות צלזיוס על מנת למנוע תחילת תסיסה אלכוהולית באופן ספונטאני ולא מבוקר.
כשלושה שבועות לפני מילוי המוסקטו החל תהליך מבוקר של תסיסה במיכל לחץ.
העלנו את טמפרטורת המיץ והעברנו אותו למיכל לחץ שבו התססנו את מיץ המוסקט. מיכל זה מסוגל לשמר את הגז הטבעי הנוצר במהלך התסיסה האלכוהולית ולא לאבדו לאטמוספרה.
תסיסת המיץ ארכה כשישה ימים בטמפרטורה של 20 מעלות עד להגעה לרמת האלכוהול והמתיקות הנדרשת .
עצירת התסיסה הטבעית נעשתה על ידי קירור היין ל 0 מעלות צלזיוס וסינון ממברנאלי וכך נשמרה רמת המתיקות ובועות הגז הטבעיות של היין.

נתוני הבציר

  • בריקס: 20.2
  • חומצה [ג/ל]: 4.0
  • pH: 4.3

אנליזה

  • סוכר[ג/ל]: 90
  • חומצה [ג/ל]: 6.4
  • pH: 3.3
  • כהל [ב-%]: 5.6
  • לשתיה החל מ: הוצאתו לשוק