• שיקי ראוכברגר

    שלמה (שיקי) ראוכברגר

    יינן ראשי ביקב טפרברג משנת 2002

    שיקי נחשב לאחד הייננים המוערכים והידועים ביותר בישראל,

    זוכה בתואר "היינן הישראלי הטוב ביותר לשנת 2009". סיים לימודי תואר ראשון ושני בחקלאות, עם התמחות בגידול גפן, מטעם הפקולטה לחקלאות ברחובות והאוניברסיטה העברית בירושלים.


    את השכלתו הייננית רכש בלימודי השלמה בייננות מטעם אוניברסיטת UC DAVIS שבקליפורניה. בד בבד עם לימודיו, רכש ניסיון מעשי בעבודה ביקב SAN-MARTIN לצדו של היינן הבינלאומי פיטר סטרן. לפני שהצטרף לטפרברג שימש, במשך 9 שנים, כיינן אחראי ראשי ביקבי כרמל ואף התמחה ביקבים נוספים בצ'ילה ובאוסטרליה.

    שיקי מאמין שככל שנדע לאמץ את התכונות האנושיות מגפן היין, בהיותו מוקיר טובה, חברתי, צנוע בדרישותיו, מחבר אנשים לחברה עליזה, היין ימלא את ייעודו, לא רק בהנאה החושית שבו, אלא גם בתפיסת עולם ובניית חברה מחוברת וערכית יותר.

  • דניאל פרידנברג

    יינן ביקב טפרברג משנת 2016

    דניאל נולד בארצות הברית ובשנת 2012 עלה לבדו לארץ, עם תואר ראשון בביולוגיה, שכיוון אותו להמשיך בלימודי רפואה, בנחתו בארץ הוא יצר קשר עמוק עם החקלאות החדשנית והנדיבה בארץ ובמיוחד עם יופיים של הכרמים.

    רגשות אלו הובילו אותו ללימודי תואר שני במדעי הצמח בפקולטה לחקלאות ברחובות, שם חקר את השפעת כמות הענבים על אחידות ומבנה האשכול. בסיום לימודיו הבין את מורכבות הגידול של ענבים בכרם ואת יכולת ההשפעה על ייצור היין גם ביקב. אחרי שנתיים בהן עבד ביקבים בארץ המשיך ללימודי תואר שני בייננות מאוניברסיטה קורנל שבארה"ב. שם הצטרף למעבדה סנסורית, החוקרת טעם וריח ולמד לעומק מייננים מובילים בעולם את פילוסופיית יצור יין לבן באזור קריר.
    דניאל הצטרף לצוות הייננים של יקב טפרברג בקיץ 2016. התשוקה שלו היא ליצור יין על ידי צירוף של אומנות מסורתית עם החידושים של ימינו.

  • אברמי בורשטיין

    יינן ביקב טפרברג משנת 2025

    אברמי הצטרף לצוות הייננים של יקב טפרברג לאחר חמש שנות ניסיון מעשי ומקיף בעולם היין. את דרכו התחיל ברצפת הייצור, שם צבר ידע וניסיון במגוון תחומי העשייה – משלב הענבים ועד לבקבוק. בהמשך היה אחראי ביקב בוטיק על כל שלבי הייצור, לרבות הובלת מספר בצירים של יינות איכותיים.

    ייחודיותו של אברמי מתבטאת בהבאת יצירתיות ומקוריות לתוך תהליכי התפעול של ייצור היין, תוך שימוש בציוד ייעודי, מיכשור מקצועי, ותהליכים מדויקים המותאמים לצרכים המשתנים של כל יין ויין. את הכשרתו רכש במסגרת קורסי יין מקצועיים, ובלימודי WSET L3 אותם השלים בהצלחה.

    אברמי מאמין שיין הוא יצירת אמנות רב-חושית – יצירה שמעניקה חוויה עמוקה ומחברת בין אנשים, מקומות ואירועים, לכדי הרמוניה שמתנגנת בכל לגימה.