סובניון בלאן & רוסאן
& ויונייה INSPIRE

בלנד של יין לבן יבש וקסום במיוחד, הבולט ברעננותו ופריכותו. היין מאופיין במורכבות ארומטית עם נגיעות של אננס ופרי כתום. בעל נוכחות מלאה ורכה, עם חמיצות כובשת וסיומת עדינה.

נתוני היין

יין לבן יבש, מורכב מ-50% ענבים מזן סוביניון בלאן, 35% ענבים מזן רוסאן, 15% ענבים מזן ויוניה,, בציר 2020, ענבי הסוביניון בלאן הגיעו מההר הגבוה בהרי אפרים, ואת ענבי הרוסאן והויוניה בצרנו מחלקות איכותיות הממוקמות בעמק איילון.

תהליך ייצור היין

ענבי הסוביניון בלאן נבצרו באופן ידני עם אור ראשון והועברו בשעות הבוקר אל היקב. לאחר ריסוקם, הענבים הוכנסו לקירור במחליף החום לטמפרטורת 12 מעלות.
מכאן הם הוכנסו לפרס הפניאומאטי האינרטי לצורך סחיטתם, בגיבוי של חנקן, שנועד למנוע לחלוטין את החמצון של הטעמים והארומות שבענבים. הענבים עברו סחיטה איטית ועדינה בלחץ נמוך מאוד וללא חשיפה לחמצן – זאת כדי להפיק תירוש ענבים איכותי ועשיר.
לאחר הסחיטה המיץ הועבר אל מיכל נירוסטה, כאן הופעלה טכנולוגיית הרחפה - FLOTATION בעזרתה ביצענו הפרדה בין המיץ לבין המשקעים. בטכניקה זו משתמשים בפעפוע של גז חנקן כדי להרחיף את המשקעים אל החלק העליון של המיכל, ולהעביר את המיץ הנקי שנמצא מתחת למשקעים אל מיכל התסיסה העשוי מנירוסטה.
הוספנו למיץ הנקי שמרים והוא החל בתהליך התסיסה האלכוהולית שלו במיכל, שנמשכה כ-15 ימים.
ענבי הרוסאן והויוניה נבצרו מאוחר יותר, ואף הם עברו תהליך ייצור דומה לזה של ענבי הסוביניון בלאן.
פנל הטועמים של היקב ביצע מספר טעימות של היינות השונים לצורך הרכבת הבלנד הסופי .
היין לא עבר תהליך של תסיסה מאלולאקטית – על מנת לשמור עליו פריך ורענן.
היין טוב לשתייה עם הוצאתו לשוק.

נתוני הבציר

  • בריקס: 22.7
  • חומצה [ג/ל]: 5.5
  • pH: 3.45

אנליזה

  • סוכר[ג/ל]: יבש
  • כהל [ב-%]: 12.7
  • חומצה [ג/ל]: 6.15
  • pH: 3.32
  • לשתיה החל מ: הוצאתו לשוק