רגע לפני שאנחנו מתחילים
לחגוג יחד מסורות חדשות,
בואו נוודא שאתם בגיל המתאים

סובניון בלאן & רוסאן
& ויונייה INSPIRE

ממסך זה מציע מורכבות ארומטית עם נגיעות אננס ופרי כתום. יין יבש זה הינו קסום, פריך ורענן, עם נוכחות מלאה ורכה,  חמיצות שובה וסיומת עדינה.

נתוני היין

יין לבן יבש, 50% ענבי סוביניון בלאן, 35% ענבי רוסאן, 15% ענבי ויונייה, בציר 2020, ענבי הסוביניון בלאן נבצרו מההר הגבוה שבהרי אפרים, הרוסאן והויוניה נבצרו מחלקות מובחרות מעמק איילון.

תהליך ייצור היין

ענבי הסוביניון בלאן הגיעו ליקב בשעות הבוקר לאחר שנבצרו ידנית עם אור ראשון. הענבים המרוסקים עברו קירור במחליף החום ל-12 מעלות , בדרכם לפרס הפניאומאטי האינרטי – המגובה בחנקן, על מנת למנוע לחלוטין חימצון של טעמים וארומות המצויים בענבים.
הענבים נסחטו בפרס הפניאומאטי האינרטי בלחץ נמוך ביותר, בסחיטה עדינה ואיטית וללא חשיפה לחמצן על מנת לקבל תירוש ענבים עשיר ואיכותי.
המיץ שנסחט הועבר למיכל נירוסטה בו בוצעה הפרדה בין המשקעים למיץ באמצעות טכנולוגיה הקרויה הרחפה - FLOTATION. בטכניקה זו מרחיפים את המשקעים לחלקו העליון של המיכל באמצעות פעפוע של גז חנקן המאפשר להעביר את המיץ הנקי – המצוי מתחת למשקעים למיכל התסיסה.
לצורך התסיסה האלכוהולית, למיץ הנקי - הוספו שמרים והיין תסס במיכל נירוסטה במשך של כ-15 יום.
ענבי הרוסאן והוינייה שנבצרו מאוחר יותר עברו תהליך ייצור דומה.
לאחר מספר טעימות של היינות השונים, פנל הטועמים של היקב הרכיב את הבלנד הסופי .
היין לא עבר תסיסה מאלולאקטית כדי לשמור על רעננותו ופריכותו.
ממסך זה מציע מורכבות ארומטית עם עשבוניות ופרחוניות. יין יבש זה הינו קסום, פריך ורענן, עם נוכחות מלאה ורכה, חמיצות שובה וסיומת עדינה.

נתוני הבציר

  • בריקס: 22.7
  • חומצה [ג/ל]: 5.5
  • pH: 3.45

אנליזה

  • סוכר[ג/ל]: יבש
  • כהל [ב-%]: 12.7
  • חומצה [ג/ל]: 6.15
  • pH: 3.32
  • לשתיה החל מ: הוצאתו לשוק