מוסקטו לבן MOSCATO

יין צלול ובהיר בעל צבע ירקרק, שעולה ממנו עושר של ארומות פירותיות ומוסקטיות. בפה נטעם יין בעל פריכות ורעננות, גוף קל, בועות קטנות וסיומת מתוקה ומאוזנת.

נתוני היין

יין לבן מבעבע , המורכב מ-100% ענבי מוסקט אלכסנדרוני, בציר 2021, הענבים גדלו בכרם שפלת יהודה.

תהליך ייצור היין

ענבי המוסקט נבצרו בשעות המוקדמות של הבוקר באופן מכני, והועברו מיד אל היקב. עם הגעתם ליקב, הענבים הועברו למיכל נירוסטה מקורר ומבודד, שם נסחטו בסחיטה מהירה ועדינה.
התירוש הלבן קורר בטמפרטורת 0 מעלות צלזיוס – וזאת במטרה למנוע את תסיסתו של המיץ, וכדי להביא לשקיעת המשקעים המצויים בו.
המיץ שהה במיכל הנירוסטה במהלך יום שלם עד שהסתיימה שקיעת המשקעים והתקבל מיץ צלול ונקי. המיץ סונן אל מיכל נירוסטה וקורר שוב לטמפרטורת 0 מעלות צלזיוס, כדי למנוע התחלה של תסיסה אלכוהולית.
כ-3 שבועות קודם למילוי היין בבקבוקים, התחלנו בתהליך מבוקר של תסיסת היין במיכל לחץ. בשלב זה העלינו את טמפרטורת מיץ המוסקט ל-20 מעלות והעברנו אותו לתסוס במיכל הלחץ, המאפשר לשמר את הגז הטבעי שנוצר בעת התסיסה האלכוהולית מבלי שיאבד לאטמוספרה.
המיץ תסס במשך כ-6 ימים עד שהשגנו את רמת האלכוהול והמתיקות האופטימלית. את התסיסה הטבעית עצרנו על ידי קירור של היין ל-0 מעלות צלזיוס ובאמצעות סינון ממברנאלי. כך נשמרו הן רמת המתיקות של היין והן בועות הגז הטבעיות שלו.
היין טוב לשתייה מרגע הוצאתו לשוק.

נתוני הבציר

  • בריקס: 20.2
  • חומצה [ג/ל]: 4.1
  • pH: 4.05

אנליזה

  • סוכר[ג/ל]: 95
  • חומצה [ג/ל]: 6.9
  • pH: 3.15
  • כהל [ב-%]: 5.3
  • לשתיה החל מ: הוצאתו לשוק