פטי ורדו LEGACY

יין בעל ריכוז טעמים המשתלבים יחד בהרמוניה, מתאפיין בצבעו העמוק, בניחוח המשופע בארומת שזיף שחור, שמתחבר בטבעיות וברכות אל טעמי העץ. מרקם היין לעיס כמעט והטעם מטביע את חותמו בחך לאורך זמן לאחר הלגימה.

נתוני היין

יין אדום יבש, מורכב מ - 100% ענבי פטי ורדו, בציר 2016, הבציר נעשה משני כרמים ייחודיים בעלי טופוגרפיה שונה – האחד ממוקם בעמק איילון על גבי קרקע גירית, מאופיין בהבשלה איטית ובאיזון של עוצמת הצימוח. השני נטוע בהרי יהודה על גבי כנה מתונה בתנאי מיקרו אקלים ייחודיים ומיטביים להעצמת האיכות של הענבים.בזכות דילול האשכולות בשני הכרמים לרמת יבול נמוכה - התקבלו ענבים עם גוון שחור, הבולטים בריכוז הגבוה של טעמים וארומות.

תהליך ייצור היין

הבציר בכל אחד מהכרמים בוצע בשעות הלילה באופן מכני. ענבי הפטי ורדו הועברו ליקב מכל חלקה בנפרד, בטמפרטורה קרה, באמצע הלילה.

הענבים עברו ריסוק עדין והועברו אל מיכל נירוסטה מקורר, שם נכנסו להשריה קרה - cold soaking למשך יום אחד, לפני תחילתה של התסיסה האלכוהולית. עם סיום ההשריה הקרה הועלתה הטמפרטורה ל-25 מעלות והחלה תסיסה אלכוהולית טבעית, שבמהלכה הפעלנו כמה משטרי המטרה על מנת להביא למיצוי הטעמים, הארומות והצבע מהזגים.
בסיומה של התסיסה האלכוהולית העברנו את היין להשריה על הקליפות extended maceration במהלך יומיים. בתום ההשריה, הענבים נסחטו אל מיכל נירוסטה בסחיטה איטית ובלחצים נמוכים, ועברו תסיסה מאלולאקטית לצורך ייצוב היין וריכוכו.

עם סיומה של התסיסה המאלולאקטית, הועבר היין לחביות עץ אלון צרפתיות חדשות, שם עבר את תהליכי ההתבגרות שלו במשך 18 חודשים. היין המשיך להתבגר גם לאחר בקבוקו במשך כחצי שנה נוספת ובטרם שוחרר אל השוק.

נתוני הבציר

  • בריקס: 25.9
  • חומציות [ג/ל]: 5.7
  • pH: 3.55

אנליזה

  • סוכר [ג/ל]: יבש
  • כהל [ב-%]: 14.5
  • חומציות [ג/ל]: 6.3
  • pH: 3.75
  • לשתייה החל מ: הוצאתו לשוק אך הוא יתפתח יפה מאוד במהלך השנים הקרובות