קברנה פרנק LEGACY

יין זה מאופיין בסינרגיה מלאה של ניחוחות וטעמים ובארומה קלאסית לזן. מורגשת בו נגיעה ירקרקה, שמשתלבת היטב בניחוחות פרי מתקתק ונעטפת עם עץ אצילי. המרקם קטיפתי, והנוכחות מטביעה את חותמה זמן רב לאחר הלגימה.

נתוני היין

יין אדום יבש, 100% ענבי קברנה פרנק, בציר 2016, הבציר נעשה משני כרמים ייחודיים, האחד שוכן ברום הרי אפרים, והשני ברום הרי יהודה. שני הכרמים בעלי מאפיינים דומים: הגובה רב, תנאי האקלים הרריים, עוצמת הצימוח מתונה, ויש הבדל משמעותי בין טמפרטורת היום הממוצעת לבין טמפרטורת הלילה הקרירה, אשר תורמת לאיכות הייחודית של הענבים. איכות זו באה לידי ביטוי בריכוז הגבוה של טעמים וארומות, היין מומלץ להגשה בטמפרטורת 18 מעלות, ואידיאלי לצד גבינות שמנות או חזה מולארד.

תהליך ייצור היין

בכל אחד מהכרמים בוצע בציר מכני מוקפד בשעות הקרות של הלילה. ענבי הקברנה פרנק הגיעו אל היקב לפנות בוקר.
הענבים עברו ריסוק עדין והועברו אל מיכל נירוסטה מקורר, שם נכנסו למשך יום אחד להשריה קרה - cold soaking , לפני תחילתה של התסיסה האלכוהולית. עם סיום ההשריה הקרה, החל תהליך התסיסה האלכוהולית הטבעית של הענבים, בטמפרטורת 28 מעלות, תוך כדי שהפעלנו משטרי המטרה שונים על מנת להביא למיצוי של הטעמים, הארומות והצבע מהזגים.
בסיומה של התסיסה האלכוהולית, העברנו את היין לתהליך השריה על הקליפות extended maceration, במהלך 3 ימים. בתום ההשריה, הענבים נסחטו אל מיכל נירוסטה בסחיטה איטית ובלחצים נמוכים, ועברו תסיסה מאלולאקטית, שנועדה לייצב את היין ולרכך אותו.
בסיום התסיסה המאלולאקטית, העברנו את היין לחביות עץ אלון צרפתיות חדשות, שם החל את תהליכי ההתבגרות שלו שנמשכו 18 חודשים. לאחר שסיים את זמן ההתבגרות בחביות, היין בוקבק והמשיך להתבגר במשך חצי שנה נוספת בטרם שוחרר אל השוק.

נתוני הבציר

  • בריקס: 26.5
  • חומציות [ג/ל]: 5.6
  • pH: 3.57

אנליזה

  • סוכר [ג/ל]: יבש
  • כהל [ב-%]: 14.9
  • חומציות [ג/ל]: 6
  • pH: 3.76
  • לשתייה החל מ: הוצאתו לשוק, אך התבגרות נוספת רק תיטיב עמו