קברנה סובניון & מרלו
& פטי ורדו & קברנה פרנק
INSPIRE

בלנד קלאסי אשר מקורו בבורדו. צבעו של היין עמוק ואטום, והוא משלב ארומות פירות אדומים ושחורים בשלים יחד עם עץ אלון מתובל. בפה נטעם יין עשיר, עם מבנה מוצק, עם טאנינים רכים שמשולבים היטב ועם סיומת מאוזנת ומפתה.

נתוני היין

יין אדום יבש, המורכב מ-55% ענבים מזן קברנה סוביניון, 25% ענבים מזן מרלו, 12% ענבים מזן פטי ורדו, ו-8% ענבים מזן קברנה פרנק, בציר 2019, את ענבי הקברנה סוביניון וענבי המרלו בצרנו מחלקות איכותיות הנטועות בהרי השומרון בגובה כ-700 מטרים מעל פני הים. , את ענבי הקברנה פרנק והפטי ורדו בצרנו מחלקות נבחרות בעמק איילון

תהליך ייצור היין

ענבי הקברנה סוביניון והמרלו נבצרו באופן מכני בשעות הלילה המאוחרות, והגיעו אל היקב בשעות המוקדמות של הבוקר.
הענבים משני הזנים עברו ריסוק עדין והותססו יחד במהלך כ-7 ימים בטמפרטורת 28 מעלות. תוך כדי התסיסה הפעלנו כמה משטרי המטרה שונים כדי להביא למיצוי טעמים, ארומות וצבע מהזגים.
לאחר שהסתיימה התסיסה האלכוהולית, היין נסחט בסחיטה עדינה והועבר ללא הקליפות אל מיכל נירוסטה מבודד ומקורר – כאן עבר תסיסה מאלולאקטית שנועדה לייצב אותו ולרככו.
ענבי הקברנה פרנק והפטי ורדו נבצרו מאוחר יותר. הם עברו תהליך דומה לזה של ענבי הקברנה סוביניון והמרלו, כאשר השוני היה רק במשטרי ההמטרה שהפעלנו למיצוי הטעמים, הארומות והצבע.
הבלנד הורכב על ידי פנל הטועמים של היקב, והיין הועבר לחביות עץ אלון צרפתיות, בהן עבר תהליך יישון במשך 8 חודשים.
היין טוב לשתייה מרגע הוצאתו לשוק, אך אם יתבגר זמן מה בבקבוק, הדבר עשוי רק להיטיב עימו.

נתוני הבציר

  • בריקס: 24.3
  • חומצה [ג/ל]: 5.5
  • pH: 3.7

אנליזה

  • סוכר[ג/ל]: יבש
  • כהל [ב-%]: 13.4
  • חומצה [ג/ל]: 5.6
  • pH: 3.75
  • לשתיה החל מ: הוצאתו לשוק אך התבגרות נוספת בבקבוק רק תיטיב עמו