דבוקי & גוורצטרמינר
& פרנץ' קולומבר INSPIRE

יין בעל ניחוחות פרחוניים ופירותיים בשילוב תבלינים. היין מאופיין במרקם רך ונעים, יש בו שילוב עסיסי בין מתיקות פרי לחמיצות עדינה.

נתוני היין

יין לבן יבש, 55% ענבי דבוקי, 25% ענבי גוורצטרמינר, 20% ענבי פרנץ קולומבר, בציר 2020, הדבוקי נבצר מחלקה ותיקה מאזור זכרון יעקב, הסוביניון בלאן נבצר מהגליל התחתון והגוורצטרמינר מחלקה מובחרת בגוש עציון.

תהליך ייצור היין

ענבי הדבוקי הגיעו ליקב בשעות הצהריים המוקדמות לאחר שנבצרו ידנית, טרום כניסתם לסחיטה קוררו הענבים ל-12 מעלות והוכנסו מיד לסחיטה עדינה ומהירה על מנת לקבל תירוש ענבים לבן איכותי. סחיטה זו נעשתה באווירת חנקן למניעת תהליכי חמצון ופגיעה באיכות.
תירוש הענבים שניסחט הועבר למכלי נירוסטה מקוררים ל-24 שעות לצורך הפרדה בין התירוש הצלול ובין המשקעים. לאחר שפייה של התירוש הצלול מעל המשקעים למיכל נוסף הוספו השמרים והחלה תסיסה אלכוהולית בטמפרטורה של כ-12 מעלות צלזיוס לטובת שמירת הארומות. משך התסיסה ארך כשלושה שבועות.
ענבי הפרנץ קולומבר והגוורצטרמינר שנבצרו באופן מכני בשעות הלילה כשבועיים מאוחר יותר עברו תהליך ייצור דומה.
לאחר מספר טעימות של פנל הטועמים של היקב הורכב הבלנד הסופי.
היין לא עבר תסיסה מאלולאקטית כדי לשמור על רעננותו ופריכותו.
הבלנד הלבן הזה הינו שילוב ייחודי בין זנים שונים המתאחדים לכדי יין שלם והרמוני.
הזן המוביל ביין זה הינו זן הדבוקי, זן עתיק ומסורתי בארץ המעניק אף עשיר התורם עם הזנים האחרים ניחוחות פרחוניות ופירותיות בשילוב תיבלון מאופק. היין מאופיין במרקם רך ונעים, יש בו שילוב עסיסי בין מתיקות פרי לחמיצות עדינה ומענגת.

נתוני הבציר

  • בריקס: 21.7
  • חומצה [ג/ל]: 5.6
  • pH: 3.45

אנליזה

  • סוכר[ג/ל]: יבש
  • כהל [ב-%]: 11.8
  • חומצה [ג/ל]: 5.8
  • pH: 3.45
  • לשתיה החל מ: הוצאתו לשוק