סובניון בלאן & ויונייה
מהדורת – 150 שנה INSPIRE

יין לבן יבש, צבעו – ירקרק בהיר, מאופיין במורכבות ארומטית וברעננות מפתיעה עם טאץ' עשבוני, בעל חמיצות פריכה והסיומת עדינה

נתוני היין

יין לבן יבש, מורכב מ- 65% ענבים מזן סוביניון בלאן ו-35% ענבים מזן ויוניה, בציר 2019 , ענבי הויוניה נבצרו מחלקות נבחרת במבוא חורון, וענבי הסוביניון בלאן נבצרו מחלקות נבחרות בגליל התחתון.

תהליך ייצור היין

הענבים מזן סוביניון בלאן נבצרו בבציר מכני בשעות הלילה, והגיעו אל היקב בשעות הבוקר.
לאחר שעברו ריסוק, העברנו אותם לקירור במחליף החום לטמפרטורה של 12 מעלות.
בתום תהליך הקירור, הענבים הוכנסו לסחיטה בפרס הפניאומאטי האינרטי, תחת גיבוי של חנקן, שנועד למנוע את החמצון של הטעמים והארומות. הענבים עברו סחיטה איטית ועדינה בלחץ נמוך מאוד וללא כל חשיפה לחמצן, במטרה להפיק תירוש איכותי ועשיר.
את התירוש שנסחט העברנו אל מיכל נירוסטה, כאן השתמשנו בטכנולוגיית הרחפה – FLOTATION, לצורך ההפרדה בין המשקעים לבין המיץ. בתהליך זה, בו נעשה שימוש בפעפוע של גז חנקן, המשקעים מורחפים אל החלק העליון של המיכל, וכך המיץ המצוי מתחת למשקעים עובר נקי לחלוטין אל מיכל התסיסה. הוספנו שמרים למיץ, והחל תהליך תסיסת היין במיכל נירוסטה, שנמשך כ-15 ימים.
ענבי הויוניה נבצרו בשלב מאוחר יותר, ועברו אף הם תהליך ייצור דומה לזה של ענבי הסוביניון בלאן.
את הבלנד הסופי הרכבנו לאחר ביצוע מספר טעימות על ידי פנל הטועמים של היקב.
על מנת לשמור על פריכות היין ועל רעננותו, הוא לא עבר תסיסה מאלולאקטית.
היין טוב לשתייה כבר עם צאתו לשוק, אך אם יעבור התבגרות נוספת בבקבוק, הדבר עשוי רק להיטיב עימו.

נתוני הבציר

  • בריקס: 21.7
  • חומצה [ג/ל]: 5.6
  • pH: 3.55

אנליזה

  • סוכר[ג/ל]: יבש
  • כהל [ב-%]: 11.7
  • חומצה [ג/ל]: 6.4
  • pH: 3.41
  • לשתיה החל מ: הוצאתו לשוק אך התבגרות נוספת בבקבוק רק תיטיב עמו