רוזה IMPRESSION

יין בעל צבע ורדרד, שעולות ממנו ארומות פירותיות ופרחוניות, מעודנות ומהנות במיוחד

נתוני היין

רוזה יבש, מורכב מ-40% ענבים מזן גרנאש, ו-60% ענבים מזן ברברה, בציר 2020, הענבים גדלו בכרם עמק איילון

תהליך ייצור היין

כל אחד מהזנים (גרנאש וברברה) נבצר מכאנית במהלך שעות הלילה, וזאת על מנת שהענבים שנבצרו לא ייחשפו לטמפרטורות גבוהות.
הענבים הגיעו ליקב בשעות הבוקר המוקדמות, כאשר כל זן היה ברמת ההבשלה המיטבית שלו. עם הגעתם, ביצענו הפרדה בין הענבים לבין השדרות, והכנסנו אותם לריסוק עדין.
קיררנו את הענבים המרוסקים במחליף החום ל-12 מעלות צלזיוס, והם הועברו אל הפרס הפניאומאטי האינרטי לזמן קצר, לצורך מיצוי של ארומה וצבע עדין מהקליפות. הפרס הפניאומטי האינרטי מגובה בחנקן, שנועד לנטרל את חמצון הטעמים והארומות שבענבים .
עם סיום השרייתם, סחטנו את הענבים בלחץ מאוד נמוך ובסחיטה מאוד איטית ועדינה, ללא חשיפתם לחמצן, עד לקבלת תירוש עשיר בעל גוון אדמדם.
את התירוש הסחוט העברנו אל מיכל נירוסטה לצורך הפרדה בין המיץ למשקעים. ההפרדה נעשתה בטכנולוגיית הרחפה - FLOTATION , כאשר באמצעות פעפוע גז חנקן, המשקעים מורחפים אל חלקו העליון של המיכל, והמיץ שמצוי מתחת להם עובר, כשהוא צלול ונקי, אל מיכל התסיסה.
היין עבר תסיסה אלכוהולית במשך כ-25 ימים בטמפרטורת 13 מעלות, שנבחרה על מנת לייצר יין עדין וכדי לשמר את הארומות הטבעיות של הענבים.
על מנת שהיין יישמר פריך ורענן, הוא לא עבר תסיסה מאלולקטית.
לאחר שהיין יוצב, בוצעה בחירה של הבלנד הסופי על ידי פאנל הטועמים של היקב.
היין טוב לשתייה עם הוצאתו לשוק

נתוני הבציר

  • בריקס: 21.4
  • חומציות [ג/ל]: 6.1
  • pH: 3.45

אנליזה

  • סוכר [ג/ל]: יבש
  • כהל [ב-%]: 11.8
  • חומציות [ג/ל]: 6.5
  • pH: 3.36
  • לשתייה החל מ: הוצאתו לשוק