הכניסה מגיל 18 ומעלה

הכניסה לאתר מותרת לגילאי 18 ומעלה.

פטי ורדו

יין הרמוני בעל ריכוז טעמים, מתבלט בצבע עמוק, ניחוחו עתיר בארומת הפרי, שזיף שחור ומתלכד ברכות בטעמי העץ. מרקמו כמעט לעיס וטעמו נשאר זמן רב לאחר הלגימה.

נתוני היין

אדום יבש, 100% ענבי פטי ורדו, 2014, ענבי הפטיט ורדו נבצרו משלושה כרמים ייחודיים. הכרם הראשון נמצא בעמק איילון ,הכרם השני בכרמי יוסף והכרם השלישי נמצא במצפה רמון , כרמים אלו מתאפיינים בטופוגרפיה שונה. הכרם בעמק איילון גדל על קרקע גירית ומתאפיין בהבשלה איטית ובאיזון בעוצמת הצימוח. להעצמת איכות הענבים ביצענו דילול אשכולות בכרם לרמת יבול נמוכה , בזכות פעולה זו קיבלנו ענבים בעלי גוון שחור ובעלי ריכוז גבוה של טעמים וארומות. הכרם בכרמי יוסף נטוע על גבי כנה מתונה ונהנה ממיקרו אקלים ייחודי ואופטימאלי והכרם במצפה רמון גדל בתנאי אקלים מדבריים ובהבדלים גדולים בין טמפרטורת יום ממוצעת לטמפרטורת לילה קרירה הגורמת לאיכות ענבים ייחודית הבאה לביטוי בריכוז גבוה של טעמים וארומות., מכני בשעות הלילה, הוצאתו לשוק אך הוא יתפתח יפה מאוד במהלך השנים הקרובות

תהליך ייצור היין

ענבי הפטיט ורדו הגיעו ליקב באמצע הלילה בטמפרטורה קרה. ומכל חלקה בנפרד.
לאחר ריסוק עדין הועברו ענבי הפטיט ורדו למיכל נירוסטה מקורר למשך יום להשריה קרה לפני תחילת התסיסה האלכוהולית . עם סיום ה- cold soaking העלנו את הטמפרטורה, הוספו השמרים והחלה התסיסה האלכוהולית בטמפרטורה של 27 מעלות תוך הפעלת משטרי המטרה שונים לצורך מצוי טעמים, ארומות וצבע מזגי הענבים.
בסיום התסיסה האלכוהולית היין עבר השרייה על הקליפות למשך יומיים. עם סיום ההשריה, סחטנו את הענבים בסחיטה איטית ובלחצים נמוכים למיכל נירוסטה לתסיסה המאלולאקטית על מנת לייצב ולרכך את היין.
לאחר סיום התסיסה המאלולאקטית היין החל את תהליכי ההתבגרות בחביות עץ אלון צרפתיות חדשות למשך 18 חודשים . לאחר בקבוקו היין והמשיך להתבגר בבקבוק למשך 10 חודשים נוספים לפני שחרורו לשוק.

נתוני הבציר

  • בריקס: 25.7
  • חומציות [ג/ל]: 5.7
  • 3.55 :pH

אנליזה

  • סוכר [ג/ל]: יבש
  • כהל [ב-%]: 14.1
  • חומציות [ג/ל]: 6.3
  • 3.35 :pH