הכניסה מגיל 18 ומעלה

הכניסה לאתר מותרת לגילאי 18 ומעלה.

פטיט סירה LEGACY

יין הרמוני, אדום כהה, עוצמתי, עמוק ומלא נוכחות. מאופיין באיזון ארומטי, בין פירות שחורים ובשלים, עם מעט קפה, טבק, קרמל, ועץ אלון עשיר. טעמו רך, מושך, ארוך ומלטף, ומרקמו עשיר.    

נתוני היין

אדום יבש, 100% ענבי פטיט סירה, 2014, ענבי הפטיט סירה נבצרו מכרם במבוא חורון והגילבוע, כרמים אלו מתאפיינים בתנאי מיקרו אקלים קרירים. משטרי גידול קפדניים תוך כדי חדירת אור לנוף ובמקביל דילול אשכולות אפשרה הגעה לבציר של ענבי איכות בריכוז טעמים וארומות., מכני בשעות הלילה הקרות, הוצאתו לשוק, אך התבגרות נוספת רק תיטיב עמו.

תהליך ייצור היין

ענבי הפטיט סירה נבצרו בבציר מכאני מכל חלקה לחוד והגיעו ליקב לפנות בוקר.
לאחר ריסוק עדין הועברו ענבי הפטיט סירה למיכל נירוסטה מקורר למשך יום להשריה קרה לפני תחילת התסיסה האלכוהולית . עם סיום ה- cold soaking החלה התסיסה האלכוהולית של ענבי הפטיט סירה בטמפרטורה של 28 מעלות תוך הפעלת משטרי המטרה שונים לצורך מצוי טעמים, ארומות וצבע מזגי הענבים.
בסיום התסיסה האלכוהולית היין עבר השרייה על הקליפות למשך שלושה ימים נוספים. עם סיום ההשריה - extended maceration, סחטנו את הענבים בסחיטה איטית ובלחצים נמוכים למיכל נירוסטה לתסיסה המאלולאקטית על מנת לייצב ולרכך את היין.
לאחר סיום התסיסה המאלולאקטית היין החל את תהליכי ההתבגרות בחביות עץ אלון צרפתיות חדשות למשך 18 חודשים.
עם סיום התבגרות היין בחביות, היין בוקבק והמשיך להתבגר למשך 10 חודשים נוספים לפני שחרורו לשוק.

נתוני הבציר

  • בריקס: 26.1
  • חומציות [ג/ל]: 5.8
  • 3.66 :pH

אנליזה

  • סוכר [ג/ל]: יבש
  • כהל [ב-%]: 14.9
  • חומציות [ג/ל]: 6
  • 3.63 :pH