הכניסה מגיל 18 ומעלה

הכניסה לאתר מותרת לגילאי 18 ומעלה.

שרדונה

יין לבן מורכב ועסיסי אשר מאופיין בצבע זהוב צלול ונקי,ממנו עולה ארומת פרי מפתה.

נתוני היין

לבן יבש, 100% ענבי שרדונה, 2016, הענבים הגיעו ליקב בשעות הבוקר לאחר בציר ידני ונכנסו מיד לסחיטה עדינה ומהירה על מנת לקבל תירוש ענבים לבן איכותי. תירוש הענבים שניסחט הועבר למיכלי נירוסטה מקוררים ל -24 שעות לצורך הפרדה בין התירוש הצלול ובין המשקעים. לאחר שפייה של התירוש הצלול מעל המשקעים למיכל אחר , הוספו השמרים והחלה תסיסה אלכוהולית בטמפרטורה נמוכה לשמירת הארומות. בסיום התסיסה , היין התיישן על שמריו בשיטת ה- "sur lie" למשך כ- 5 חודשים.

תהליך ייצור היין

הענבים הגיעו ליקב בשעות הבוקר המוקדמות ונכנסו מיד לסחיטה עדינה ומהירה על מנת לקבל תירוש ענבים לבן איכותי.
תירוש הענבים שניסחט הועבר למכלי נירוסטה מקוררים ל-24 שעות לצורך הפרדה בין התירוש הצלול ובין המשקעים. לאחר שפייה של התירוש הצלול מעל המשקעים למיכל אחר, הוספו השמרים והחלה תסיסה אלכוהולית בטמפרטורה נמוכה לשמירת הארומות.
לאחר כחמישה ימי תסיסה במיכל הועבר היין הלבן התוסס לחביות עץ אלון צרפתיות חדשות לסיום התסיסה האלכוהולית ולהתבגרות.
לאחר סיום התסיסה הכוהלית, היין התבגר על שמריו בשיטת ה-"sur lie" למשך כ- 10 חודשים.
במהלך החודשיים הראשוניים היין עבר באופן שבועי ערבוב של משקעיו בתהליך ה- Battonage. לאחר הבקבוק, היין התבגר בבקבוק לפני שיווקו לשוק.

נתוני הבציר

  • בריקס: 24.8
  • חומצה [ג/ל]: 6.3
  • 3.5 :pH

אנליזה

  • סוכר[ג/ל]: יבש
  • כהל [ב-%]: 13.5
  • חומצה [ג/ל]: 6.6
  • 3.45 :pH