אזהרה: מכיל אלכוהול - מומלץ להמנע משתיה מופרזת

יינות טפרברג
לוגו טפרברג

מוסקטו-לבן
MOSCATO

נתוני היין

  • סוג יין מבעבע לבן
  • הרכב זני 100% ענבי מוסקט אלכסנדרוני
  • שנת בציר 2016
  • מקור הענבים כרם שפלת יהודה
  • הבציר מכני בשעות הבוקר המוקדמות
  • לשתייה החל מ הוצאתו לשוק

נתוני הבציר

  • בריקס 20.1
  • חומצה [ג/ל] 4.4
  • pH 3.85

אנליזה

  • סוכר[ג/ל] 102
  • חומצה [ג/ל] 6.8
  • pH 3.15
  • כהל [ב-%] 5.4

תהליך ייצור היין

הענבים הגיעו ליקב בשעות הבוקר המוקדמות לאחר בציר מכני ונכנסו מיד לסחיטה עדינה ומהירה אל מיכל נירוסטה מקורר ומבודד.
התירוש הלבן קורר לטמפרטורה של 0 מעלות צלזיוס, על מנת למנוע תסיסה של המיץ ולצורך שקיעה של המשקעים המצויים במיץ.
המיץ שהה כ- 36 שעות במיכל הנירוסטה עד לסיום שקיעת המשקעים ולאחר מכן עבר סינון. המיץ הצלול והנקי הועבר למיכל נירוסטה לקירור שני, אף הוא, לטמפרטורה של 0 מעלות צלזיוס וזאת על מנת למנוע תחילה של תסיסה אלכוהולית. כשלושה שבועות לפני מילוי המוסקטו בבקבוקים החל תהליך מבוקר של תסיסה במיכל לחץ. טמפרטורת המיץ הועלתה והוא הועבר למיכל לחץ שבו את המיץ הלבן הותסס. מיכל הלחץ משמר את הגז הטבעי שנוצר במהלך התסיסה האלכוהולית ומונע את איבודו לאטמוספרה.
תסיסת המיץ ארכה כשישה ימים בטמפרטורה של 16 מעלות עד להגעה לרמת האלכוהול והמתיקות הנדרשת. עצירת התסיסה הטבעית נעשתה על ידי קירור היין ל-0 מעלות צלזיוס וכך נשמרה רמת המתיקות ובועות הגז הטבעי של היין.

סדרת MOSCATO

מתחשק לכם משהו פירותי, מרענן, מבעבע וקריר? סדרת מוסקטו נהנית מטעמים קלילים המושלמים לקיץ