אזהרה: מכיל אלכוהול - מומלץ להמנע משתיה מופרזת

יינות טפרברג
לוגו טפרברג

מוסקטו-לבן
MOSCATO

נתוני היין

  • סוג יין מבעבע לבן
  • הרכב זני 100% ענבי מוסקט אלכסנדרוני
  • שנת בציר 2017
  • מקור הענבים כרם שפלת יהודה
  • הבציר מכני בשעות הבוקר המוקדמות
  • לשתייה החל מ הוצאתו לשוק

נתוני הבציר

  • בריקס 20.1
  • חומצה [ג/ל] 4.4
  • pH 3.85

אנליזה

  • סוכר[ג/ל] 102
  • חומצה [ג/ל] 6.8
  • pH 3.15
  • כהל [ב-%] 5.4

תהליך ייצור היין

הענבים הגיעו ליקב בשעות הבוקר המוקדמות לאחר בציר מכני ונכנסו מייד לסחיטה עדינה ומהירה אל מיכל נירוסטה מקורר ומבודד . את התירוש הלבן קיררנו לטמפרטורה של 0 מעלות צלזיוס על מנת למנוע תסיסה של המיץ ולצורך שקיעה של המשקעים המצויים במיץ. .
המיץ שהה כ- 36 שעות במיכל הנירוסטה עד לסיום שקיעת המשקעים ולאחר מכן סיננו את המיץ הצלול והנקי למיכל נירוסטה וקיררנו שנית לטמפרטורה של 0 מעלות צלזיוס על מנת למנוע תחילת תסיסה אלכוהולית .
כשלושה שבועות לפני מילוי המוסקטו בבקבוקים החל תהליך מבוקר של תסיסה במיכל לחץ.
העלנו את טמפרטורת המיץ והעברנו אותו למיכל לחץ שבו התססנו את המיץ הלבן. המיכל מסוגל לשמר את הגז הטבעי הנוצר במהלך התסיסה האלכוהולית ולא לאבדו לאטמוספרה.
תסיסת המיץ ארכה כשישה ימים בטמפרטורה של 16 מעלות עד להגעה לרמת האלכוהול והמתיקות הנדרשת .
עצירת התסיסה הטבעית נעשתה על ידי קירור היין ל 0 מעלות צלזיוס וכך נשמרה רמת המתיקות ובועות הגז הטבעי של היין.

סדרת MOSCATO

מתחשק לכם משהו פירותי, מרענן, מבעבע וקריר? סדרת מוסקטו נהנית מטעמים קלילים המושלמים לקיץ