אזהרה: מכיל אלכוהול - מומלץ להמנע משתיה מופרזת

יינות טפרברג
לוגו טפרברג

מוסקטו-אדום
MOSCATO

נתוני היין

  • סוג יין מבעבע אדום
  • הרכב זני 100% ענבי מוסקט המבורג
  • שנת בציר 2016
  • מקור הענבים כרם שפלת יהודה
  • הבציר מכני בשעות הבוקר המוקדמות
  • לשתייה החל מ הוצאתו לשוק

נתוני הבציר

  • בריקס 19.9
  • חומצה [ג/ל] 4.4
  • pH 3.8

אנליזה

  • סוכר[ג/ל] 105
  • חומצה [ג/ל] 6.7
  • pH 3.1
  • כהל [ב-%] 5.7

תהליך ייצור היין

הענבים הגיעו ליקב בשעות הבוקר המוקדמות לאחר בציר מכני ונכנסו להשריה של מספר שעות בפרס פנאומטי. לאחר מכן עברו הענבים סחיטה עדינה ומהירה אל מיכל נירוסטה מקורר ומבודד.
במיכל קורר התירוש האדמדם לטמפרטורה של 0 מעלות צלזיוס, על מנת למנוע תסיסה של המיץ. המיץ שהה כ-36 שעות במיכל הנירוסטה עד לסיום שקיעת המשקעים. לאחר מכן הועבר כאשר הוא צלול ונקי למיכל נירוסטה נוסף, שם עבר קירור שני לטמפרטורה של 0 מעלות צלזיוס, על מנת למנוע תחילת תסיסה אלכוהולית. המיץ נישמר בטמפרטורה זו לכל זמן אחסונו.
כשלושה שבועות לפני מילוי הבקבוקים החל תהליך מבוקר של תסיסה במיכל לחץ. טמפרטורת התירוש הועלתה והוא הועבר לתחילת תסיסה אלכוהולית, אשר משמרת את הגז הטבעי הנוצר במהלכה. תסיסת המיץ ארכה כשישה ימים בטמפרטורה של 16 מעלות עד להגעה לרמת האלכוהול והמתיקות הנדרשת, תוך שמירה על בועות הגז הטבעיות.
עצירת התסיסה הטבעית נעשתה על ידי קירור היין ל-0 מעלות צלזיוס, וכך נשמרה רמת המתיקות ובועות הגז הטבעי של היין.

סדרת MOSCATO

מתחשק לכם משהו פירותי, מרענן, מבעבע וקריר? סדרת מוסקטו נהנית מטעמים קלילים המושלמים לקיץ