אזהרה: מכיל אלכוהול - מומלץ להמנע משתיה מופרזת

יינות טפרברג
לוגו טפרברג

פטי-וורדו
LEGACY

נתוני היין

  • סוג יין אדום יבש
  • הרכב זני 100% ענבי פטי ורדו
  • שנת בציר 2014
  • מקור הענבים ענבי הפטיט ורדו נבצרו משלושה כרמים ייחודיים: עמק איילון, כרמי יוסף uמצפה רמון, כרמים אלו מתאפיינים בטופוגרפיה שונה. כרם עמק איילון גדל על קרקע גירית ומתאפיין בהבשלה איטית ובאיזון בעוצמת הצימוח. הכרם בכרמי יוסף נטוע על גבי כנה מתונה ונהנה ממיקרו אקלים ייחודי ואופטימאלי והכרם במצפה רמון גדל בתנאי אקלים מדבריים ובהבדלים גדולים בין טמפרטורת יום ממוצעת לטמפרטורת לילה קרירה הגורמת לאיכות ענבים ייחודית הבאה לביטוי בריכוז גבוה של טעמים וארומות.
  • הבציר מכני בשעות הלילה
  • לשתייה החל מ הוצאתו לשוק אך הוא יתפתח יפה מאוד במהלך השנים הקרובות

נתוני הבציר

  • בריקס 25.7
  • חומציות [ג/ל] 5.7
  • pH 3.55

אנליזה

  • סוכר [ג/ל] יבש
  • כהל [ב-%] 14.1
  • חומציות [ג/ל] 6.3
  • pH 3.35

תהליך ייצור היין

ענבי הפטיט ורדו הגיעו ליקב באמצע הלילה בטמפרטורה קרה. ומכל חלקה בנפרד.
לאחר ריסוק עדין הועברו ענבי הפטיט ורדו למיכל נירוסטה מקורר למשך יום להשריה קרה לפני תחילת התסיסה האלכוהולית . עם סיום ה- cold soaking העלנו את הטמפרטורה, הוספו השמרים והחלה התסיסה האלכוהולית בטמפרטורה של 27 מעלות תוך הפעלת משטרי המטרה שונים לצורך מצוי טעמים, ארומות וצבע מזגי הענבים.
בסיום התסיסה האלכוהולית היין עבר השרייה על הקליפות למשך יומיים. עם סיום ההשריה, סחטנו את הענבים בסחיטה איטית ובלחצים נמוכים למיכל נירוסטה לתסיסה המאלולאקטית על מנת לייצב ולרכך את היין.
לאחר סיום התסיסה המאלולאקטית היין החל את תהליכי ההתבגרות בחביות עץ אלון צרפתיות חדשות למשך 18 חודשים . לאחר בקבוקו היין והמשיך להתבגר בבקבוק למשך 10 חודשים נוספים לפני שחרורו לשוק.

סדרת LEGACY

סדרת יינות מובחרים מזנים ומכרמים ייחודיים, אשר תהליך ייצורם המוקפד והמבודל, נועד למצות את הפוטנציאל האדיר הגלום בטובי הענבים שהגיעו ליקב. היינות בסדרה זו התבגרו בחביות עץ אלון צרפתי למשך 18 חודשים והשתבחו בבקבוק חודשים נוספים, לפני יציאתם

אל השוק. פוטנציאל היישון שלהם רב והם יוסיפו וישתבחו במהלך השנים.