אזהרה: מכיל אלכוהול - מומלץ להמנע משתיה מופרזת

יינות טפרברג
לוגו טפרברג

קברנה-פרנק
LEGACY

נתוני היין

  • סוג יין אדום יבש
  • הרכב זני 100% ענבי קברנה פרנק
  • שנת בציר 2013
  • מקור הענבים ענבי הקברנה פרנק נבצרו מכרם הנמצא ברום הרי אפרים, בגובה של 650 מטר מעל פני הים, בתנאי אקלים הרריים, בעוצמת צימוח מתונה ובהבדלים משמעותיים בין טמפרטורת יום ממוצעת לטמפרטורת לילה קרירה. נתונים אלו תרמו לאיכות ענבים ייחודית, הבאה לביטוי בריכוז גבוה של טעמים וארומות.
  • הבציר מכני בשעות הלילה הקרות
  • לשתייה החל מ הוצאתו לשוק, אך התבגרות נוספת רק תיטיב עמו.

נתוני הבציר

  • בריקס 26.2
  • חומציות [ג/ל] 6.1
  • pH 3.55

אנליזה

  • סוכר [ג/ל] יבש
  • כהל [ב-%] 14.5
  • חומציות [ג/ל] 6.2
  • pH 3.48

תהליך ייצור היין

ענבי הקברנה פרנק נבצרו בבציר מוקפד והגיעו ליקב לפנות בוקר.
לאחר ריסוק עדין ולפני תחילת התסיסה האלכוהולית, הועברו הענבים להשריה במיכל נירוסטה מקורר למשך יום, לצורך השריה קרה. עם סיום ה-cold soaking החלה התסיסה האלכוהולית של ענבי הקברנה פרנק בטמפרטורה של 28 מעלות, תוך הפעלת משטרי המטרה שונים, לצורך מצוי טעמים, ארומות וצבע מזגי הענבים.
בסיום התסיסה האלכוהולית היין עבר השרייה על הקליפות למשך שלושה ימים. בתום ההשריהextended maceration, נסחטו הענבים בסחיטה איטית ובלחצים נמוכים. לאחר מכן הועברו למיכל נירוסטה לתסיסה המאלולאקטית, על מנת לייצב ולרכך את היין. בסיום התסיסה המאלולאקטית החל היין תהליכי התבגרות בחביות עץ אלון צרפתיות חדשות למשך 18 חודשים.

סדרת LEGACY

סדרת יינות מובחרים מזנים ומכרמים ייחודיים, אשר תהליך ייצורם המוקפד והמבודל, נועד למצות את הפוטנציאל האדיר הגלום בטובי הענבים שהגיעו ליקב. היינות בסדרה זו התבגרו בחביות עץ אלון צרפתי למשך 18 חודשים והשתבחו בבקבוק חודשים נוספים, לפני יציאתם

אל השוק. פוטנציאל היישון שלהם רב והם יוסיפו וישתבחו במהלך השנים.