אזהרה: מכיל אלכוהול - מומלץ להמנע משתיה מופרזת

יינות טפרברג
לוגו טפרברג

מרלו
ESSENCE

נתוני היין

  • סוג יין אדום יבש
  • הרכב זני 100% ענבי מרלו
  • שנת בציר 2014
  • מקור הענבים ענבי המרלו נבצרו משני כרמים ייחודיים ונבחרים הגדלים בטופוגרפיה שונה לחלוטין הכרם הראשון והעיקרי נמצא בעמק האלה ליד הישוב גבעת ישעיהו בעוד הכרם השני נמצא ברום הרי אפרים. הכרם של גבעת ישעיהו נמצא בעמק בין שני ערוצים המנקזים אוויר קר מהרי ירושלים, בקרקע שולית עם אבנית גבוהה. מנגד הכרם של הרי אפרים מתאפיין בגובה מעל 650 מטר מעל פני הים, בתנאי אקלים הרריים ובעוצמת צימוח מתונה שני כרמים אלה מאופיינים בהבדלים משמעותיים בין טמפרטורת יום ממוצעת לטמפרטורת לילה קרירה הגורמת לאיכות ענבים ייחודית הבאה לביטוי בריכוז גבוה של טעמים וארומות.
  • הבציר מכני בשעות הלילה המאוחרות
  • לשתייה החל מ הוצאתו לשוק אך הוא יתפתח יפה מאוד במהלך השנים הקרובות

נתוני הבציר

  • בריקס 25.7
  • חומציות [ג/ל] 5.2
  • pH 3.55

אנליזה

  • סוכר [ג/ל] יבש
  • כהל [ב-%] 14.6
  • חומציות [ג/ל] 6
  • pH 3.59

תהליך ייצור היין

ענבי המרלו הגיעו ליקב בשעות הבוקר המוקדמות כשהחלקה של עמק האלה הקדימה את זו של הרי השומרון בכ-10 ימים. לאחר ריסוק עדין הועברו ענבי המרלו למיכל נירוסטה מקורר למשך שלושה ימים להשריה קרה לפני תחילת התסיסה האלכוהולית . עם סיום ה- cold soaking העלנו את הטמפרטורה, הוספו השמרים והחלה התסיסה האלכוהולית של ענבי המרלו, בטמפרטורה של 25 מעלות, תוך הפעלת משטרי המטרה שונים, לצורך מצוי טעמים, ארומות וצבע מזגי הענבים.
בסיום התסיסה האלכוהולית היין עבר השרייה על הקליפות למשך כחמישה ימים. עם סיום ההשריהextended maceration, סחטנו את הענבים בסחיטה איטית ובלחצים נמוכים למיכל נירוסטה לתסיסה המאלולאקטית על מנת לייצב ולרכך את היין. תהליך זה נעשה לכל כרם בנפרד.
לאחר סיום התסיסה המאלולאקטית היין החל את תהליכי ההתבגרות בחביות עץ אלון צרפתיות חדשות וחביות עץ שנה שנייה למשך 18 חודשים. לאורך התבגרות היין בחביות נטעמו כל החביות והורכב הבלנד הסופי של היין אשר נתן את המשקל היחסי של כל כרם ביין.
לאחר בקבוקו, היין המשיך להתבגר בבקבוק למשך כ-10 חודשים נוספים לפני שחרורו לשוק.

סדרת ESSENCE

סדרת יינות זניים מורכבים ומשובחים, המתאפיינים בסביבת גידול ובטרואר ייחודי, המביאים

לידי לביטוי מלא את התאמת הזן לקרקע ולאקלים באזור הגידול. בתהליך הקפדני של יצירת

היין, הושם דגש רב על הבלטת המאפיינים של כל כרם וכרם ממנו הגיעו הענבים.

היינות האדומים מסדרה זו, התבגרו כ 18- חודשים בחביות עץ אלון צרפתי.