אזהרה: מכיל אלכוהול - מומלץ להמנע משתיה מופרזת

יינות טפרברג
לוגו טפרברג

מרלו
ESSENCE

נתוני היין

  • סוג יין אדום יבש
  • הרכב זני 100% ענבי מרלו
  • שנת בציר 2013
  • מקור הענבים ענבי המרלו נבצרו משני כרמים ייחודיים ונבחרים הגדלים בטופוגרפיה שונה לחלוטין זה מזה. הכרם הראשון והעיקרי הוא כרם עמק האלה, בעוד הכרם השני נמצא ברום הרי אפרים. הכרם בעמק האלה נמצא בעמק בין שני ערוצים המנקזים אוויר קר מהרי ירושלים, בקרקע שולית עם אבנית גבוהה. מנגד, הכרם של הרי אפרים, גובהו כ-650 מטר מעל פני הים והוא מתאפיין בתנאי אקלים הרריים ובעוצמת צימוח מתונה. שני הכרמים מאופיינים בהבדלים משמעותיים בין טמפרטורת יום ממוצעת לטמפרטורת לילה קרירה, תנאים התורמים לאיכות ענבים ייחודית, הבאה לביטוי בריכוז גבוה של טעמים וארומות.
  • הבציר מכני בשעות הלילה המאוחרות
  • לשתייה החל מ הוצאתו לשוק אך הוא יתפתח יפה מאוד במהלך השנים הקרובות

נתוני הבציר

  • בריקס 26.8
  • חומציות [ג/ל] 5.2
  • pH 3.55

אנליזה

  • סוכר [ג/ל] יבש
  • כהל [ב-%] 15.1
  • חומציות [ג/ל] 6.3
  • pH 3.42

תהליך ייצור היין

ענבי המרלו הגיעו ליקב בשעות הבוקר המוקדמות כאשר הבציר מחלקת עמק האלה הקדים את הבציר מחלקת הרי אפרים בכ-6 ימים.
לאחר ריסוק עדין ולפני תחילת התסיסה האלכוהולית, הועברו ענבי המרלו למיכל נירוסטה מקורר למשך יומיים, לצורך השריה קרה. עם סיום ה-cold soaking הועלתה הטמפרטורה, הוספו שמרים והחלה התסיסה האלכוהולית של ענבי המרלו, בטמפרטורה של 25 מעלות, תוך הפעלת משטרי המטרה שונים לטובת מצוי טעמים, ארומות וצבע מזגי הענבים.
בסיום התסיסה האלכוהולית היין עבר השרייה על הקליפות למשך כחמישה ימים. עם סיום ההשריה,extended maceration , נסחטו הענבים בסחיטה איטית ובלחצים נמוכים למיכל נירוסטה לצורך תסיסה מאלולאקטית ועל מנת לייצב ולרכך את היין (תהליך זה נעשה עבור כל כרם בנפרד). לאחר סיום התסיסה המאלולאקטית, היין החל תהליכי התבגרות בחביות עץ אלון צרפתיות חדשות וחביות עץ שנה שנייה, למשך 18 חודשים. לאורך התבגרות היין בחביות, נטעמו כל החביות והורכב הבלנד הסופי של היין, אשר נתן את המשקל היחסי של כל כרם ביין הסופי.
לאחר בקבוקו, היין המשיך להתבגר בבקבוק למשך כ-10 חודשים נוספים לפני שחרורו לשוק.

סדרת ESSENCE

סדרת יינות זניים מורכבים ומשובחים, המתאפיינים בסביבת גידול ובטרואר ייחודי, המביאים

לידי לביטוי מלא את התאמת הזן לקרקע ולאקלים באזור הגידול. בתהליך הקפדני של יצירת

היין, הושם דגש רב על הבלטת המאפיינים של כל כרם וכרם ממנו הגיעו הענבים.

היינות האדומים מסדרה זו, התבגרו כ 18- חודשים בחביות עץ אלון צרפתי.