אזהרה: מכיל אלכוהול - מומלץ להמנע משתיה מופרזת

יינות טפרברג
לוגו טפרברג

קברנה-סוביניון-2
ESSENCE

נתוני היין

  • סוג יין אדום יבש
  • הרכב זני 100% ענבי קברנה סוביניון
  • שנת בציר 2014
  • הבציר מכני בשעות הלילה המאוחרות
  • מקור הענבים ענבי הקברנה סוביניון נבצרו משני כרמים ייחודיים ונבחרים הגדלים בטופוגרפיה ובאקלים הררי. הכרם הראשון והעיקרי נמצא בגליל העליון בעמק קדש והכרם השני נמצא ברום הרי אפרים. כרמים אלו מתאפיינים בטופוגרפיה שונה. הכרם בעמק קדש נטוע בגובה של 450 מטר מעל גובה פני הים. הכרם נטוע על גבי כנה מתונה. הכרם נהנה ממיקרו אקלים ייחודי ואופטימאלי לענבי קברנה סוביניון. הכרם בהרי אפרים נטוע בגובה מעל 650 מטר מעל פני הים, בתנאי אקלים הרריים, בעוצמת צימוח מתונה ובהבדלים משמעותיים בין טמפרטורת יום ממוצעת לטמפרטורת לילה קרירה הגורמת לאיכות ענבים ייחודית הבאה לביטוי בריכוז גבוה של טעמים וארומות.
  • לשתייה החל מ הוצאתו לשוק, אך התבגרות נוספת רק תיטיב עמו

נתוני הבציר

  • בריקס 25.8
  • חומצה [ג/ל] 5.6
  • pH 3.55

אנליזה

  • סוכר יבש
  • כהל [ב-%] 14.7
  • חומציות [ג/ל] 6
  • pH 3.62

תהליך ייצור היין

ענבי הקברנה סוביניון נבצרו מכל כרם בנפרד בזמן ההבשלה האופטימאלית של הענבים ובשעות הבוקר המוקדמות הגיעו הענבים ליקב. לאחר ריסוק עדין הועברו ענבי הקברנה סוביניון למיכל נירוסטה מקורר למשך יומיים להשריה קרה לפני תחילת התסיסה האלכוהולית. עם סיום ה- cold soaking החלה התסיסה האלכוהולית של ענבי הקברנה בטמפרטורה של 28 מעלות תוך הפעלת משטרי המטרה שונים לצורך מצוי טעמים, ארומות וצבע מזגי הענבים. בסיום התסיסה האלכוהולית היין עבר השרייה על הקליפות למשך שמונה ימים . עם סיום ההשריהextended maceration , סחטנו את הענבים בסחיטה איטית ובלחצים נמוכים למיכל נירוסטה לתסיסה המאלולאקטית על מנת לייצב ולרכך את היין.
לאחר סיום התסיסה המאלולאקטית היין החל את תהליכי ההתבגרות בחביות עץ אלון צרפתיות חדשות למשך 18 חודשים. תהליך זה נעשה לכל כרם בנפרד.
לאורך התבגרות היין בחביות נטעמו כל החביות והורכב הבלנד הסופי של היין אשר נתן את המשקל היחסי של כל כרם ביין הסופי. לאחר סיום התבגרות היין בחביות , היין בוקבק והמשיך להתבגר למשך 10 חודשים נוספים לפני שחרורו לשוק.

סדרת ESSENCE

סדרת יינות זניים מורכבים ומשובחים, המתאפיינים בסביבת גידול ובטרואר ייחודי, המביאים

לידי לביטוי מלא את התאמת הזן לקרקע ולאקלים באזור הגידול. בתהליך הקפדני של יצירת

היין, הושם דגש רב על הבלטת המאפיינים של כל כרם וכרם ממנו הגיעו הענבים.

היינות האדומים מסדרה זו, התבגרו כ 18- חודשים בחביות עץ אלון צרפתי.