אזהרה: מכיל אלכוהול - מומלץ להמנע משתיה מופרזת

יינות טפרברג
לוגו טפרברג

קברנה-סוביניון-2
ESSENCE

נתוני היין

  • סוג יין אדום יבש
  • הרכב זני 100% ענבי קברנה סוביניון
  • שנת בציר 2013
  • הבציר מכני בשעות הלילה המאוחרות
  • מקור הענבים ענבי הקברנה סוביניון נבצרו משני כרמים ייחודיים ונבחרים הגדלים בטופוגרפיה ובאקלים הררי. הכרם הראשון והעיקרי נמצא בגליל העליון בעמק קדש והכרם השני נמצא ברום הרי אפרים. הכרם בעמק קדש נטוע בגובה של 450 מטר מעל גובה פני הים, על גבי כנה בעלת השפעה ממתנת על עוצמת התפתחות הגפן. הכרם נהנה ממיקרו אקלים ייחודי ואופטימאלי עבור ענבי הקברנה סוביניון. הכרם בהרי אפרים נטוע בגובה 650 מטר מעל גובה פני הים, בתנאי אקלים הרריים. הכרם נהנה מהבדלים משמעותיים בין טמפרטורת יום ממוצעת לטמפרטורת לילה קרירה ומעוצמת צימוח מתונה. תנאים התורמים לאיכות ענבים ייחודית, אשר באה לביטוי בריכוז גבוה של טעמים וארומות.
  • לשתייה החל מ הוצאתו לשוק, אך התבגרות נוספת רק תיטיב עמו

נתוני הבציר

  • בריקס 26.5
  • חומצה [ג/ל] 5.7
  • pH 3.55

אנליזה

  • סוכר יבש
  • כהל [ב-%] 14.8
  • חומציות [ג/ל] 6.2
  • pH 3.55

תהליך ייצור היין

ענבי הקברנה סוביניון נבצרו במהלך שעות הלילה, מכל אחד מהכרמים בנפרד, בזמן ההבשלה האופטימאלית שלהם והגיעו ליקב בשעות הבוקר המוקדמות. לאחר ריסוק עדין ולפני תחילת התסיסה האלכוהולית, הועברו הענבים למיכל נירוסטה מקורר למשך יומיים, לצורך השריה קרה. עם סיום ה-cold soaking
החלה התסיסה האלכוהולית בטמפרטורה של 28 מעלות, תוך הפעלת משטרי המטרה שונים לטובת מצוי טעמים, ארומות וצבע מזגי הענבים. בסיום התסיסה עבר היין השרייה על הקליפות, למשך שמונה ימים. עם סיום ה-extended maceration, נסחטו הענבים בסחיטה איטית ובלחצים נמוכים לתוך מיכל נירוסטה לצורך תסיסה מאלולאקטית ועל מנת לייצב ולרכך את היין. לאחר סיום התסיסה המאלולאקטית החל היין תהליכי ההתבגרות בחביות עץ אלון צרפתיות חדשות למשך 18 חודשים (תהליך זה נעשה עבור כל כרם בנפרד). לאורך התבגרות היין בחביות נטעמו כל החביות והורכב הבלנד הסופי של היין, אשר נתן את המשקל היחסי של כל כרם ביין הסופי. לאחר סיום התבגרות היין בחביות, היין בוקבק והמשיך להתבגר 10 חודשים נוספים לפני שחרורו לשוק.

סדרת ESSENCE

סדרת יינות זניים מורכבים ומשובחים, המתאפיינים בסביבת גידול ובטרואר ייחודי, המביאים

לידי לביטוי מלא את התאמת הזן לקרקע ולאקלים באזור הגידול. בתהליך הקפדני של יצירת

היין, הושם דגש רב על הבלטת המאפיינים של כל כרם וכרם ממנו הגיעו הענבים.

היינות האדומים מסדרה זו, התבגרו כ 18- חודשים בחביות עץ אלון צרפתי.