אזהרה: מכיל אלכוהול - מומלץ להמנע משתיה מופרזת

הייננים שלנו

לוגו טפרברג
  • שלמה

    שלמה (שיקי) ראוכברגר

    יינן ראשי ביקב טפרברג משנת 2002

    שיקי נחשב לאחד הייננים המוערכים והידועים ביותר בישראל,

    זוכה בתואר "היינן הישראלי הטוב ביותר לשנת 2009". סיים לימודי תואר ראשון ושני בחקלאות, עם התמחות בגידול גפן, מטעם הפקולטה לחקלאות ברחובות והאוניברסיטה העברית בירושלים.את השכלתו הייננית רכש בלימודי השלמה בייננות מטעם אוניברסיטת UC DAVIS שבקליפורניה. בד בבד עם לימודיו, רכש ניסיון מעשי בעבודה ביקב SAN-MARTIN לצדו של היינן הבינלאומי פיטר סטרן. לפני שהצטרף לטפרברג שימש, במשך 9 שנים, כיינן אחראי ראשי ביקבי כרמל ואף התמחה ביקבים נוספים בצ'ילה ובאוסטרליה.

    שיקי מאמין שככל שנדע לאמץ את התכונות האנושיות מגפן היין, בהיותו מוקיר טובה, חברתי, צנוע בדרישותיו, מחבר אנשים לחברה עליזה, היין ימלא את ייעודו, לא רק בהנאה החושית שבו, אלא גם בתפיסת עולם ובניית חברה מחוברת וערכית יותר.

  • אוליבייה פרתי

    יינן ביקב טפרברג משנת 2006

    אוליביה נולד בצרפת ובגיל צעיר עלה לארץ עם הוריו. כולם חשבו שיגדל להיות רוקח, אך משהתוודע לעולם היין, במהלך עבודתו כמלצר יין לאחר שירותו הצבאי, הבין שפגש את תשוקתו הגדולה. 

    בעל תואר ראשון במדעי הצמח במגמת מטעים בפקולטה לחקלאות

    ברחובות, תואר שני בייננות באוניברסיטת ליין בורדו, צרפת. במהלך הלימודים בצרפת עבד במספר יקבים באזור פסק-לאוניואן וסנט-אמיליון שבבורדו והכיר לעומק את שיטות העבודה של "העולם הישן". את עבודת המחקר במסגרת התואר עשה בשאטו SMITH HAUT LAFITTE בנושא: "מרכיבי הטעם והצבע בייצור יינות אדומים בחביות". במהלך עבודתו ביקב טפרברג, היה שותף ביצירה ובזכייה ב- 12 מדליות זהב ומעל ל- 20 מדליות כסף וארד בתחרויות יין שונות בארץ ובחו"ל.
    פרתי מאמין שהתכונות החשובות ביותר ליינן הן אומץ ויצירתיות ואוהב את הפרגון ההדדי המאפיין את ענף היין הישראלי.

  • דניאל פרידנברג

    יינן ביקב טפרברג משנת 2016

    דניאל נולד בארצות הברית ובשנת 2012 עלה לבדו לארץ, עם תואר ראשון בביולוגיה, שכיוון אותו להמשיך בלימודי רפואה, בנחתו בארץ הוא יצר קשר עמוק עם החקלאות החדשנית והנדיבה בארץ ובמיוחד עם יופיים של הכרמים.

    רגשות אלו הובילו אותו ללימודי תואר שני במדעי הצמח בפקולטה לחקלאות ברחובות, שם חקר את השפעת כמות הענבים על אחידות ומבנה האשכול. בסיום לימודיו הבין את מורכבות הגידול של ענבים בכרם ואת יכולת ההשפעה על ייצור היין גם ביקב. אחרי שנתיים בהן עבד ביקבים בארץ המשיך ללימודי תואר שני בייננות מאוניברסיטה קורנל שבארה"ב. שם הצטרף למעבדה סנסורית, החוקרת טעם וריח ולמד לעומק מייננים מובילים בעולם את פילוסופיית יצור יין לבן באזור קריר.
    דניאל הצטרף לצוות הייננים של יקב טפרברג בקיץ 2016. התשוקה שלו היא ליצור יין על ידי צירוף של אומנות מסורתית עם החידושים של ימינו.